Zlatan Ibrahimović službeno postao viši savjetnik vlasnika Milana

Ponedjeljak, 11. prosinca 2023. 15:06 Napisao/la  SC

Ibrahimovićeve raznolike vještine kao poduzetnika moćna su kombinacija  za AC Milan i RedBird, kaže vlasnik Milana

Zlatan Ibrahimović i Gerry Cardinale
Zlatan Ibrahimović i Gerry Cardinale Foto: AC Milan

RedBird Capital Partners službeno je objavio da Zlatan Ibrahimović ima novu funkciju u Milanu:

- Svi smo imali sreću svjedočiti Zlatanovoj veličini kao igrača i njegovom doprinosu u vođenju Milana do vrha Serie A. Ono što čini pobjednika Zlatanovog kalibra nije samo fizički talent, već i visok intelekt i poduzetnički duh. U RedBirdu smo razvili partnerstva s pomno odabranom grupom vrhunskih sportaša i umjetnika svjetske klase, koji mogu unaprijediti RedBird sustav u sportskom, medijskom i zabavnom portfelju. Imao sam priliku provesti dosta vremena sa Zlatanom u razmišljanju o njegovim opcijama karijere nakon završetka karijere. Indikativno je da igra aktivnu ulogu u budućnosti kluba zbog predanosti izvrsnosti na terenu i izvan njega, veselim se što ću s njim raditi kao partner i kolega u RedBirdu i AC Milanu. Poštovanje koje je Zlatan izazivao kao igrač, njegova globalna prisutnost među obožavateljima sport, a njegove raznolike vještine kao poduzetnika moćna su kombinacija i za AC Milan i za RedBird. Oduševljen sam zbog naših navijača, naših igrača i trenerskog osoblja te ostatka zajednice Rossonera što mu možemo službeno poželjeti dobrodošlicu natrag još jednom, rekao je Gerry Cardinale, osnivač i izvršni partner RedBirda, vlasnika Milana.

U širokom opisu poslova stoji da je Ibrahimović postao operativni partner u RedBirdu, da će surađivati s RedBirdovim timom za globalna ulaganja u sportu, medijima i zabavi.

Ibrahimović će pomoći u pronalaženju i procjeni novih mogućnosti ulaganja za tvrtku, te će savjetovati tvrtke iz portfelja RedBirda o komercijalnim projektima, strategijama digitalnog sadržaja i strateškim inicijativama za izgradnju robne marke kako bi proširili svoju prisutnost na globalnoj razini.

U AC Milanu, Ibrahmović je postao viši savjetnik vlasnika, suradnja uključuje vođenje New York Yankersa, koji su u RedBirdovu vlasništvu.

Ibrahimović će u AC Milanu aktivno sudjelovati u sportskim i poslovnim operacijama kluba i pomoći će u jačanju klupskog mentaliteta pobjednika, bit će uključen u razvoj igrača i treninge visokih performansi, unapređenje globalnog brenda i komercijalnih interesa AC Milana te podupiranje posebnih projekata od strateške važnosti, uključujući novi stadion kluba.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.