Zlatan Ibrahimović službeno postao viši savjetnik vlasnika Milana

Ponedjeljak, 11. prosinca 2023. 15:06 Napisao/la  SC

Ibrahimovićeve raznolike vještine kao poduzetnika moćna su kombinacija  za AC Milan i RedBird, kaže vlasnik Milana

Zlatan Ibrahimović i Gerry Cardinale
Zlatan Ibrahimović i Gerry Cardinale Foto: AC Milan

RedBird Capital Partners službeno je objavio da Zlatan Ibrahimović ima novu funkciju u Milanu:

- Svi smo imali sreću svjedočiti Zlatanovoj veličini kao igrača i njegovom doprinosu u vođenju Milana do vrha Serie A. Ono što čini pobjednika Zlatanovog kalibra nije samo fizički talent, već i visok intelekt i poduzetnički duh. U RedBirdu smo razvili partnerstva s pomno odabranom grupom vrhunskih sportaša i umjetnika svjetske klase, koji mogu unaprijediti RedBird sustav u sportskom, medijskom i zabavnom portfelju. Imao sam priliku provesti dosta vremena sa Zlatanom u razmišljanju o njegovim opcijama karijere nakon završetka karijere. Indikativno je da igra aktivnu ulogu u budućnosti kluba zbog predanosti izvrsnosti na terenu i izvan njega, veselim se što ću s njim raditi kao partner i kolega u RedBirdu i AC Milanu. Poštovanje koje je Zlatan izazivao kao igrač, njegova globalna prisutnost među obožavateljima sport, a njegove raznolike vještine kao poduzetnika moćna su kombinacija i za AC Milan i za RedBird. Oduševljen sam zbog naših navijača, naših igrača i trenerskog osoblja te ostatka zajednice Rossonera što mu možemo službeno poželjeti dobrodošlicu natrag još jednom, rekao je Gerry Cardinale, osnivač i izvršni partner RedBirda, vlasnika Milana.

U širokom opisu poslova stoji da je Ibrahimović postao operativni partner u RedBirdu, da će surađivati s RedBirdovim timom za globalna ulaganja u sportu, medijima i zabavi.

Ibrahimović će pomoći u pronalaženju i procjeni novih mogućnosti ulaganja za tvrtku, te će savjetovati tvrtke iz portfelja RedBirda o komercijalnim projektima, strategijama digitalnog sadržaja i strateškim inicijativama za izgradnju robne marke kako bi proširili svoju prisutnost na globalnoj razini.

U AC Milanu, Ibrahmović je postao viši savjetnik vlasnika, suradnja uključuje vođenje New York Yankersa, koji su u RedBirdovu vlasništvu.

Ibrahimović će u AC Milanu aktivno sudjelovati u sportskim i poslovnim operacijama kluba i pomoći će u jačanju klupskog mentaliteta pobjednika, bit će uključen u razvoj igrača i treninge visokih performansi, unapređenje globalnog brenda i komercijalnih interesa AC Milana te podupiranje posebnih projekata od strateške važnosti, uključujući novi stadion kluba.

Tablice omogućuje Sofascore