TALIJANSKO PRVENSTVO

Sassuolo pobijedio Inter u šestoj minuti nadoknade

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 14:32 Napisao/la  SC

Susret 19. kola: Inter - Sassuolo 0:1

Sassuolo je u sjajnoj utakmici 19. kola Serie A na Giuseppe Meazzi šokirao Inter 1:0 golom iz jedanaesterca u 96. minuti. Inače, bila je to sjajna utakmica u kojoj su briljirali vratari.

Već u 3. minuti Mauro Icardi je pobjegao obrani gostiju, međutim udarac sa desetak metara iskosa s desne strane otišao je pokraj gola. Ljajić je u petoj minuti promašio nemoguće. Perišić je dao za Icardija, koji ostavlja za Ljajića, ali srpski ofenzivac je s pet metara snažno pucao pokraj gola.

Sassuolo je opasno zaprijetio u 14. minuti preko Sansonea iz slobodnog udarca s 25 metara koji je fantastičnom reakcijom uspio zaustaviti Handanović. U 19. minuti Ljajić se ponovno našao u sjajnoj prilici nakon što je ostao sam na pet metara, ali nakon ubacivanja s desne strane njegov udarac glavom otišao je preko gola.

Samo dvije kasnije opet je bilo opasno pred vratima domaćih. Missiroli je izbjegao pažnji obrane i pucao s tri, četiri metra, ali nevjerojatnim refleksom njegov je udarac zaustavio Handanović. U 27. minuti ponovno je slovenski vratar spašavao Inter, ovog puta nakon novog slobodnjaka Sansonea s 20-ak metara. Uspio je Handanović to nekako odbiti u korner.

Brozović je udarac isprobao u 30. minuti s ruba šesnaesterca, ali otišlo je to nebu pod oblake. U samoj završnici prvog poluvremena Ljajić se lako riješio čuvara i sjajno pucao sa 17 metara, ali još je bolje reagirao Consigli koji je odbio to vršcima prstiju u korner.

Prvih 15-ak minuta drugog poluvremena ponudilo je blagu uspavanku, tek treba izdvojiti pokušaj Perišića iskosa s lijeve strane u 58. minuti, koji je obrana gostiju blokirala.

U 62. minuti ponovno su u glavnim ulogama bili Ljajić i Consigli, ali napadač Intera danas nije imao rješenje za vratara Sassuola. Odlično je pucao s 11 metara nakon sjajne akcije nerazzurra, međutim njegov udarac u sam kut odličnom reakcijom je skinuo Consigli.

Sassuolo je dvije minute kasnije zaprijetio preko Falcinellija koji je pucao u bliži Handanovićev kut, ali obranio mu je to slovenski vratar. Inter je sjajnu priliku dobio iz slobodnog udarca na 18 metara u 69. minuti, međutim Ljajić puca točno u živi zid.

Da ovo nije Ljajićev dan pokazala je 77. minuta kada je snažno sa sedam, osam metara pucao pokraj gola. Novu veliku neiskorištenu priliku Intera vidjeli smo u 80. minuti kada je Palacio bio nečuvan na pet metara, ali čisi gol požrtvovnim startom je spriječio jedan od braniča Sassuola.

Svi ti promašaji mogli su se osvetiti nerazzurrima u 83. minuti, međutim udarac Flora iz neposredne blizine fantastično je obranio Handanović. Samo dvije minute Consigli je još jednom zaustavio Ljajića, ovog puta njegov udarac koji je išao u sam gornji kut gola.

U 89. minuti s ruba šesnaesterca pod gredu je gađao Jovetić, ali to je vratar Sassuola zaustavio.

Inter je u posljednjim minutama sve karte bacio na napad, ali Sassuolo se grčevito branio, a onda je u 94. minuti u jednoj kontri Miranda srušio Defrela u šesnaestercu pa su gosti dobili priliku s bijele točke. Nakon poduže rasprave u 96. minuti siguran realizator bio je Berardi koji je pucao po sredini gola i donio veliko slavlje gostima.

Ivan Perišić igrao je do 64. minute kada ga je zamijenio Palacio, dok su Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko odradili 90 minuta.

Serie A - 19. kolo

Inter - Sassuolo 0:1 (Berardi 90+5-11m)

INTER: Handanovič - Nagatomo, Miranda, Murillo, D'Ambrosio - Brozović, Medel (90 Guarin), Kondogbia (86 Jovetić) - Perišić (64 Palacio), Icardi, Ljajić

SASSUOLO: Consigli - Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan (84 Biondini) - Berardi, Falcinelli (71 Defrel), Sansone (81 Floro)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.