TALIJANSKO PRVENSTVO

Sassuolo pobijedio Inter u šestoj minuti nadoknade

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 14:32 Napisao/la  SC

Susret 19. kola: Inter - Sassuolo 0:1

Sassuolo je u sjajnoj utakmici 19. kola Serie A na Giuseppe Meazzi šokirao Inter 1:0 golom iz jedanaesterca u 96. minuti. Inače, bila je to sjajna utakmica u kojoj su briljirali vratari.

Već u 3. minuti Mauro Icardi je pobjegao obrani gostiju, međutim udarac sa desetak metara iskosa s desne strane otišao je pokraj gola. Ljajić je u petoj minuti promašio nemoguće. Perišić je dao za Icardija, koji ostavlja za Ljajića, ali srpski ofenzivac je s pet metara snažno pucao pokraj gola.

Sassuolo je opasno zaprijetio u 14. minuti preko Sansonea iz slobodnog udarca s 25 metara koji je fantastičnom reakcijom uspio zaustaviti Handanović. U 19. minuti Ljajić se ponovno našao u sjajnoj prilici nakon što je ostao sam na pet metara, ali nakon ubacivanja s desne strane njegov udarac glavom otišao je preko gola.

Samo dvije kasnije opet je bilo opasno pred vratima domaćih. Missiroli je izbjegao pažnji obrane i pucao s tri, četiri metra, ali nevjerojatnim refleksom njegov je udarac zaustavio Handanović. U 27. minuti ponovno je slovenski vratar spašavao Inter, ovog puta nakon novog slobodnjaka Sansonea s 20-ak metara. Uspio je Handanović to nekako odbiti u korner.

Brozović je udarac isprobao u 30. minuti s ruba šesnaesterca, ali otišlo je to nebu pod oblake. U samoj završnici prvog poluvremena Ljajić se lako riješio čuvara i sjajno pucao sa 17 metara, ali još je bolje reagirao Consigli koji je odbio to vršcima prstiju u korner.

Prvih 15-ak minuta drugog poluvremena ponudilo je blagu uspavanku, tek treba izdvojiti pokušaj Perišića iskosa s lijeve strane u 58. minuti, koji je obrana gostiju blokirala.

U 62. minuti ponovno su u glavnim ulogama bili Ljajić i Consigli, ali napadač Intera danas nije imao rješenje za vratara Sassuola. Odlično je pucao s 11 metara nakon sjajne akcije nerazzurra, međutim njegov udarac u sam kut odličnom reakcijom je skinuo Consigli.

Sassuolo je dvije minute kasnije zaprijetio preko Falcinellija koji je pucao u bliži Handanovićev kut, ali obranio mu je to slovenski vratar. Inter je sjajnu priliku dobio iz slobodnog udarca na 18 metara u 69. minuti, međutim Ljajić puca točno u živi zid.

Da ovo nije Ljajićev dan pokazala je 77. minuta kada je snažno sa sedam, osam metara pucao pokraj gola. Novu veliku neiskorištenu priliku Intera vidjeli smo u 80. minuti kada je Palacio bio nečuvan na pet metara, ali čisi gol požrtvovnim startom je spriječio jedan od braniča Sassuola.

Svi ti promašaji mogli su se osvetiti nerazzurrima u 83. minuti, međutim udarac Flora iz neposredne blizine fantastično je obranio Handanović. Samo dvije minute Consigli je još jednom zaustavio Ljajića, ovog puta njegov udarac koji je išao u sam gornji kut gola.

U 89. minuti s ruba šesnaesterca pod gredu je gađao Jovetić, ali to je vratar Sassuola zaustavio.

Inter je u posljednjim minutama sve karte bacio na napad, ali Sassuolo se grčevito branio, a onda je u 94. minuti u jednoj kontri Miranda srušio Defrela u šesnaestercu pa su gosti dobili priliku s bijele točke. Nakon poduže rasprave u 96. minuti siguran realizator bio je Berardi koji je pucao po sredini gola i donio veliko slavlje gostima.

Ivan Perišić igrao je do 64. minute kada ga je zamijenio Palacio, dok su Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko odradili 90 minuta.

Serie A - 19. kolo

Inter - Sassuolo 0:1 (Berardi 90+5-11m)

INTER: Handanovič - Nagatomo, Miranda, Murillo, D'Ambrosio - Brozović, Medel (90 Guarin), Kondogbia (86 Jovetić) - Perišić (64 Palacio), Icardi, Ljajić

SASSUOLO: Consigli - Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan (84 Biondini) - Berardi, Falcinelli (71 Defrel), Sansone (81 Floro)

Tablice omogućuje Sofascore