TALIJANSKO PRVENSTVO

Kalinić pogocima donio bod Fiorentini

Nedjelja, 22. studenog 2015. 14:44 Napisao/la  SC

Livaja i Brozović strijelci

Inter je bez problema na svom terenu svladao Frosinone 4:0. Golove su postigli Biabiany, Icardi, Murillo i Brozović. Perišić je u igruu ušao u 86. minuti, a Brozović dvije minute kasnije no i to je bilo dovoljno da zabije četvrti pogodak. Inter je pobjedom ostao na vrhu ljestvice sa dva boda više od Napolia i Fiorentine.

Nogometaši Fiorentine i Empolia podijelili su bodove u susretu u kojem su domaći nogometaši morali stizati dva gola prednosti gostiju.
Nogometaši Empolia sjajno su otvorili utakmicu u Firenzi. U 18. minuti Saponara je idealno poslužio Marka Livaju koji pogađa za vodstvo gostiju. Empoli je vodstvo povećao u 27. minuti. Buchel je pokupio jednu odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora matirao Tatarusanua.

No, sve se promijenilo na početku drugog dijela kada je u igru ušao Nikola Kalinić umjesto Suareza. Ante Rebić koji je susret počeo, izašao je i mjesto prepustio Bernardeschiu. Kalinić je u pet minuta donio Fiorentini izjednačenje. Prvo je u 56. minuti Alonso pronašao Kalinića, a hrvatski igrač glavom zabio za 1:2. Pet minuta kasnije već je 2:2. Ovaj je puta asistent Kaliniću bio Babacar.

Badelj je susret odgledao s klupe Fiorentine.

FIORENTINA: Tatarusanu, Tomović, Rodriguez, Astori, Alonso, Valero, Suarez (46 Kalinić), Vecino, Rebić (46 Bernardeschi), Babacar (79 Rossi), Fernandez

EMPOLI: Skorupski, Laurini, Tonelli, Costa, Rui, Buchel (83 Bittante), Paredes, Zielinski, Saponara (74 Krunić), Maccarone (65 Pucciarelli), Livaja

Carpi je poražen na domaćem terenu od Chieva 2:1, a Bubnjić je za Carpi igrao do 69. minute. Genoa je pobijedila Sassuolo 2:1 u susretu u kojem su isključena dva igrača, Domenico Berardi (Sassuolo) i Diego Perotti (Genoa) zbog nesportskog ponašanja u 41. minuti. Vrsaljko je igrao za sassuolo od prve minute. Lazio i Palermo su podijelili bodove, a Jajalo je igrao za Palermo od prve minute. Perica je bio na klupi Udinesea koji je pobijedio Sampdoriu minimalnim rezultatom.

Nogometaši Napolija pobijedili su Veronu u utakmici tijekom koje su više od sat vremena pokušavali pronaći put do Rafaelove mreže.

VERONA: Rafael, Pisano, Moras, Bianchetti, Albertazzi (Helander 48), Greco, Checchin (Wszolek 68), Halfredsson, Janković (Toni 72), Pazzini, Gomez Taleb

NAPOLI: Reina, Hysaj, Albiol, Chiriches, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik (David Lopez 78), Callejon (El Kaddouri 66), Higuain, Insigne (Maggio 88)

Utakmica 13. kola: Verona - Napoli 0:2 (Insigne 67, Higuain 73), Atalanta - Torino 0:1 (Bovo 52), Carpi - Chievo 1:2 (Gamberini 61-ag/ Inglese 8, Meggiorini 14), Fiorentina - Empoli 2:2 (Kalinić 56, 61/ Livaja 18, Buechel 27), Genoa - Sassuolo 2:1 (Rincon 51, Pavoletti 90/ Acerbi 90), Lazio - Palermo 1:1 (Candreva 70-11m/ Goldaniga 21), Udinese - Sampdoria 1:0 (Agyemang-Badu 35), Inter - Frosinone 3:0 (Biabiany 29, Icardi 53, Murillo 87, Brozović 90)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.