TALIJANSKO PRVENSTVO

Kalinić pogocima donio bod Fiorentini

Nedjelja, 22. studenog 2015. 14:44 Napisao/la  SC

Livaja i Brozović strijelci

Inter je bez problema na svom terenu svladao Frosinone 4:0. Golove su postigli Biabiany, Icardi, Murillo i Brozović. Perišić je u igruu ušao u 86. minuti, a Brozović dvije minute kasnije no i to je bilo dovoljno da zabije četvrti pogodak. Inter je pobjedom ostao na vrhu ljestvice sa dva boda više od Napolia i Fiorentine.

Nogometaši Fiorentine i Empolia podijelili su bodove u susretu u kojem su domaći nogometaši morali stizati dva gola prednosti gostiju.
Nogometaši Empolia sjajno su otvorili utakmicu u Firenzi. U 18. minuti Saponara je idealno poslužio Marka Livaju koji pogađa za vodstvo gostiju. Empoli je vodstvo povećao u 27. minuti. Buchel je pokupio jednu odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora matirao Tatarusanua.

No, sve se promijenilo na početku drugog dijela kada je u igru ušao Nikola Kalinić umjesto Suareza. Ante Rebić koji je susret počeo, izašao je i mjesto prepustio Bernardeschiu. Kalinić je u pet minuta donio Fiorentini izjednačenje. Prvo je u 56. minuti Alonso pronašao Kalinića, a hrvatski igrač glavom zabio za 1:2. Pet minuta kasnije već je 2:2. Ovaj je puta asistent Kaliniću bio Babacar.

Badelj je susret odgledao s klupe Fiorentine.

FIORENTINA: Tatarusanu, Tomović, Rodriguez, Astori, Alonso, Valero, Suarez (46 Kalinić), Vecino, Rebić (46 Bernardeschi), Babacar (79 Rossi), Fernandez

EMPOLI: Skorupski, Laurini, Tonelli, Costa, Rui, Buchel (83 Bittante), Paredes, Zielinski, Saponara (74 Krunić), Maccarone (65 Pucciarelli), Livaja

Carpi je poražen na domaćem terenu od Chieva 2:1, a Bubnjić je za Carpi igrao do 69. minute. Genoa je pobijedila Sassuolo 2:1 u susretu u kojem su isključena dva igrača, Domenico Berardi (Sassuolo) i Diego Perotti (Genoa) zbog nesportskog ponašanja u 41. minuti. Vrsaljko je igrao za sassuolo od prve minute. Lazio i Palermo su podijelili bodove, a Jajalo je igrao za Palermo od prve minute. Perica je bio na klupi Udinesea koji je pobijedio Sampdoriu minimalnim rezultatom.

Nogometaši Napolija pobijedili su Veronu u utakmici tijekom koje su više od sat vremena pokušavali pronaći put do Rafaelove mreže.

VERONA: Rafael, Pisano, Moras, Bianchetti, Albertazzi (Helander 48), Greco, Checchin (Wszolek 68), Halfredsson, Janković (Toni 72), Pazzini, Gomez Taleb

NAPOLI: Reina, Hysaj, Albiol, Chiriches, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik (David Lopez 78), Callejon (El Kaddouri 66), Higuain, Insigne (Maggio 88)

Utakmica 13. kola: Verona - Napoli 0:2 (Insigne 67, Higuain 73), Atalanta - Torino 0:1 (Bovo 52), Carpi - Chievo 1:2 (Gamberini 61-ag/ Inglese 8, Meggiorini 14), Fiorentina - Empoli 2:2 (Kalinić 56, 61/ Livaja 18, Buechel 27), Genoa - Sassuolo 2:1 (Rincon 51, Pavoletti 90/ Acerbi 90), Lazio - Palermo 1:1 (Candreva 70-11m/ Goldaniga 21), Udinese - Sampdoria 1:0 (Agyemang-Badu 35), Inter - Frosinone 3:0 (Biabiany 29, Icardi 53, Murillo 87, Brozović 90)

Tablice omogućuje Sofascore