TALIJANSKO PRVENSTVO

Pazzini zabio i izašao, Balotelli ušao i zabio

Petak, 08. ožujka 2013. 22:52 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Genoa - Milan 0:2 (Pazzini  22'/ Balotelli 60')

 

Serie A – 28. kolo

GENOA - MILAN 0:2

Stadion Luigi Ferraris Gledatelja: 30.000

Sudac: Damato (Barletta)

Strijelci: 0:1 Pazzini (22'), 0:2 Balotelli (60')

Žuti kartoni: Portanova, Granqvist, Bovo, Antonelli (Genoa), Constant, Balotelli, Flamini (Milan)

Crveni karton: Constant (Milan 65'-drugi žuti karton)

GENOA: S. Frey, Granqvist (77' Janković), Portzanova, E. Moretti, Cassani (59' Immobile), Bovo (67' Jorquera), Toszer, Vargas, Antonelli, Bertolacci, Borriello.

MILAN: Abbiati, De Sciglio, Mexes (46' Yepes), Zapata, Constant, Flamini, Montolivo, Muntari, Niang, Pazzini (25' Balotelli), El Shaarawy (67' Abate).

Nogometaši Milana prošli su neokrznuti prilično zahtjevno gostovanje u Genovi gdje su slavili protiv istoimenog domaćina sa 2:0 pogocima Giampaola Pazzinija u 22. minuti i Marija Balotellija nakon sata igre. Iako je minutu prije pogotka ušao na teren vidno šepajući i objašnjavajući da ne može nastaviti igru zbog čega je na zagrijavanje i poslan Mario Balotelli, iskusni je Pazzini uspio dovesti rossonere u vodstvo. Sjajno je po desnoj strani prošao De Sciglio i ubacio prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora gdje ju je Portanova odbio na Pazzinijevu desnu nogu, a ovaj je opalio punom nogom sa ruba kaznenog prostora i lopta se od stative odbila u gol iza nemoćnog Freya. Tri minute nakon pogotka strijelca je zamijenio Mario Balotelli.

U 20. minuti nakon sjajne solo akcije Niang je opalio sa 11 metara, a Frey akrobatskom intervencijom izbacio loptu u korner. Bila je to u prvom poluvremenu ružna i nervozna utakmica s nekoliko dvojbenih sudačkih odluka na štetu domaćina. Milan je igrao "pod ručnom", a Genoa je nakon "slučajnog" Pazzinijeva pogotka kreirala igru ali nije uspjela ništa konkretizirati pa se na odmor otišlo sa 0:1.

Drugo je poluvrijeme bilo puno sadržajnije, a prvu su veliku prigodu u 49. minuti propustili domaćini, točnije Bovo koji je dijagonalom pogodio stativu pored iznenađenog Abbijatija. U 54. minuti odjurio je El Shaarawy i sjajno uposlio Balotellija koji je ljevicom sa 16 metara opalio zamalo preko gola.

U 60. minuti sjajno se u kaznenom prostoru oslobodio Flamini i pucao zamalo pored gola, a već u sljedećem napadu gosti su udvostručili prednost. Zapata je na desnom krilu u kaznenom prostoru pronašao Balotellija, a ovaj uputio super preciznu dijagonalu koja je završila iza Freyevih leđa za 0:2 i nastavak Balotellijeva niza pogodaka u dresu Milana od dolaska iz Manchester Cityja.

Pet minuta kasnije Milan je ostao bez Constanta koji je zaradio drugi žuti karton i isključenje. Bez obzira na brojčani minus Milan je u 71. minuti propustio prigodu i za treći pogodak. Flamini je iz slobodnog udarca pronašao Nianga, koji je bio sam na drugoj stativi ali je pucao slabo i pogodio u tijelo Balotellija.

Posljednjih 15 minuta utakmice otvorio je Granqvist sjajnim udarcem iskosa koji je krajnjim naporom odbio Abbiati, a potom su domaći uzalud tražili jedanaesterac zbog prekršaja na Šveđaninu u kaznenom prostoru. Minutu kasnije s ruba kaznenog prostora odlično je pucao Jorquera, no Abbiati je i to odlično izbio u korner i bilo je to sve vrijedno spomena na prvoj utakmici 28. kola Serie A.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.