TALIJANSKO PRVENSTVO

Pazzini zabio i izašao, Balotelli ušao i zabio

Petak, 08. ožujka 2013. 22:52 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Genoa - Milan 0:2 (Pazzini  22'/ Balotelli 60')

 

Serie A – 28. kolo

GENOA - MILAN 0:2

Stadion Luigi Ferraris Gledatelja: 30.000

Sudac: Damato (Barletta)

Strijelci: 0:1 Pazzini (22'), 0:2 Balotelli (60')

Žuti kartoni: Portanova, Granqvist, Bovo, Antonelli (Genoa), Constant, Balotelli, Flamini (Milan)

Crveni karton: Constant (Milan 65'-drugi žuti karton)

GENOA: S. Frey, Granqvist (77' Janković), Portzanova, E. Moretti, Cassani (59' Immobile), Bovo (67' Jorquera), Toszer, Vargas, Antonelli, Bertolacci, Borriello.

MILAN: Abbiati, De Sciglio, Mexes (46' Yepes), Zapata, Constant, Flamini, Montolivo, Muntari, Niang, Pazzini (25' Balotelli), El Shaarawy (67' Abate).

Nogometaši Milana prošli su neokrznuti prilično zahtjevno gostovanje u Genovi gdje su slavili protiv istoimenog domaćina sa 2:0 pogocima Giampaola Pazzinija u 22. minuti i Marija Balotellija nakon sata igre. Iako je minutu prije pogotka ušao na teren vidno šepajući i objašnjavajući da ne može nastaviti igru zbog čega je na zagrijavanje i poslan Mario Balotelli, iskusni je Pazzini uspio dovesti rossonere u vodstvo. Sjajno je po desnoj strani prošao De Sciglio i ubacio prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora gdje ju je Portanova odbio na Pazzinijevu desnu nogu, a ovaj je opalio punom nogom sa ruba kaznenog prostora i lopta se od stative odbila u gol iza nemoćnog Freya. Tri minute nakon pogotka strijelca je zamijenio Mario Balotelli.

U 20. minuti nakon sjajne solo akcije Niang je opalio sa 11 metara, a Frey akrobatskom intervencijom izbacio loptu u korner. Bila je to u prvom poluvremenu ružna i nervozna utakmica s nekoliko dvojbenih sudačkih odluka na štetu domaćina. Milan je igrao "pod ručnom", a Genoa je nakon "slučajnog" Pazzinijeva pogotka kreirala igru ali nije uspjela ništa konkretizirati pa se na odmor otišlo sa 0:1.

Drugo je poluvrijeme bilo puno sadržajnije, a prvu su veliku prigodu u 49. minuti propustili domaćini, točnije Bovo koji je dijagonalom pogodio stativu pored iznenađenog Abbijatija. U 54. minuti odjurio je El Shaarawy i sjajno uposlio Balotellija koji je ljevicom sa 16 metara opalio zamalo preko gola.

U 60. minuti sjajno se u kaznenom prostoru oslobodio Flamini i pucao zamalo pored gola, a već u sljedećem napadu gosti su udvostručili prednost. Zapata je na desnom krilu u kaznenom prostoru pronašao Balotellija, a ovaj uputio super preciznu dijagonalu koja je završila iza Freyevih leđa za 0:2 i nastavak Balotellijeva niza pogodaka u dresu Milana od dolaska iz Manchester Cityja.

Pet minuta kasnije Milan je ostao bez Constanta koji je zaradio drugi žuti karton i isključenje. Bez obzira na brojčani minus Milan je u 71. minuti propustio prigodu i za treći pogodak. Flamini je iz slobodnog udarca pronašao Nianga, koji je bio sam na drugoj stativi ali je pucao slabo i pogodio u tijelo Balotellija.

Posljednjih 15 minuta utakmice otvorio je Granqvist sjajnim udarcem iskosa koji je krajnjim naporom odbio Abbiati, a potom su domaći uzalud tražili jedanaesterac zbog prekršaja na Šveđaninu u kaznenom prostoru. Minutu kasnije s ruba kaznenog prostora odlično je pucao Jorquera, no Abbiati je i to odlično izbio u korner i bilo je to sve vrijedno spomena na prvoj utakmici 28. kola Serie A.

Tablice omogućuje Sofascore