Guus Hiddink opet u Londonu: Neću voditi susret protiv Sunderlanda, još moram razmisliti

Petak, 18. prosinca 2015. 14:18 Napisao  Patrik Mršnik

Chelsea je u lošoj situaciji i za to postoji razlog. Želim imati uvid u to prije nego što donesem odluku, rekao je Nizozemac, a potom dodao da neće sjediti na klupi momčadi u subotnjoj utakmici sa Sunderlandom.

Guus Hiddink će po svemu sudeći drugi puta u svojoj trenerskoj karijeri privremeno zasjesti na klupu Chelseaja. Nakon što se bogati ruski vlasnik Roman Abramovich u četvrtak oko podneva zahvalio Joseu Mourinhu, krenule su spekulacije o privremenom, odnosno stalnom nasljedniku portugalskog stratega koji je Chelsea ostavio na šesnaestom mjestu ljestvice s bodom više od zone ispadanja nakon šesnaest kola Premierlige.

Kao i prije šest godina kada je na klupi odmjenio Brazilca Felipea Scolarija, Hiddink će pokušati vratiti londonski sastav tamo gdje mu je mjesto, a to je - u vrhu engleskog i europskog nogometa.

Chelsea je ovog ponedjeljka na King Power stadionu izgubio od Leicestera (2:1), a već ga u subotu od 16 sati kod kuće protiv Sunderlanda očekuje novi prvenstveni susret. Hiddink je za nizozemski list De Telegraaf rekao kako će još razmisliti oko donošenja konačne odluke:

- Chelsea je u lošoj situaciji i za to postoji razlog. Želim imati uvid u to prije nego što donesem odluku, rekao je Nizozemac, a potom dodao da neće sjediti na klupi momčadi u subotnjoj utakmici sa Sunderlandom.

- Treneri će to napraviti. Ja ću možda pogledati utakmicu sa stadiona, to ovisi o našem razgovoru, rekao je Hiddink.

Nizozemac je u veljači 2009. godine preuzoe Chelsea i s njime osvojio FA Kup pobjedom protiv Evertona u finalu na Wembleyu. Ispao je u polufinalu Lige prvaka od Barcelone, i to u utakmici u kojoj se nije proslavio sudac Tom Henning Ovebro, a pogodak za Katalonce postigao je Andres Iniesta u 93. minuti uzvrata na Stamford Bridgeu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.