Guus Hiddink opet u Londonu: Neću voditi susret protiv Sunderlanda, još moram razmisliti

Petak, 18. prosinca 2015. 14:18 Napisao  Patrik Mršnik

Chelsea je u lošoj situaciji i za to postoji razlog. Želim imati uvid u to prije nego što donesem odluku, rekao je Nizozemac, a potom dodao da neće sjediti na klupi momčadi u subotnjoj utakmici sa Sunderlandom.

Guus Hiddink će po svemu sudeći drugi puta u svojoj trenerskoj karijeri privremeno zasjesti na klupu Chelseaja. Nakon što se bogati ruski vlasnik Roman Abramovich u četvrtak oko podneva zahvalio Joseu Mourinhu, krenule su spekulacije o privremenom, odnosno stalnom nasljedniku portugalskog stratega koji je Chelsea ostavio na šesnaestom mjestu ljestvice s bodom više od zone ispadanja nakon šesnaest kola Premierlige.

Kao i prije šest godina kada je na klupi odmjenio Brazilca Felipea Scolarija, Hiddink će pokušati vratiti londonski sastav tamo gdje mu je mjesto, a to je - u vrhu engleskog i europskog nogometa.

Chelsea je ovog ponedjeljka na King Power stadionu izgubio od Leicestera (2:1), a već ga u subotu od 16 sati kod kuće protiv Sunderlanda očekuje novi prvenstveni susret. Hiddink je za nizozemski list De Telegraaf rekao kako će još razmisliti oko donošenja konačne odluke:

- Chelsea je u lošoj situaciji i za to postoji razlog. Želim imati uvid u to prije nego što donesem odluku, rekao je Nizozemac, a potom dodao da neće sjediti na klupi momčadi u subotnjoj utakmici sa Sunderlandom.

- Treneri će to napraviti. Ja ću možda pogledati utakmicu sa stadiona, to ovisi o našem razgovoru, rekao je Hiddink.

Nizozemac je u veljači 2009. godine preuzoe Chelsea i s njime osvojio FA Kup pobjedom protiv Evertona u finalu na Wembleyu. Ispao je u polufinalu Lige prvaka od Barcelone, i to u utakmici u kojoj se nije proslavio sudac Tom Henning Ovebro, a pogodak za Katalonce postigao je Andres Iniesta u 93. minuti uzvrata na Stamford Bridgeu.

Tablice omogućuje Sofascore