Primera: Real Madrid lako protiv Las Palmasa, Neymar i Suarez sredili Getafe

Subota, 31. listopada 2015. 18:38 Napisao/la  SC

Susret 10. kola: Real Madrid - Las Palmas 3:1, Getafe - Barcelona 0:2

Real Madrid je u 10. kolu španjolskog prvenstva na Santiago Bernabeuu pobijedio Las Palmas 3:1 , a sve je bilo odlučeno u prvom poluvremenu.

Domaćin je poveo iz prvog pravog napada na utakmici, u 4. minuti. Casemiro je dao loptu u prazni prostor gdje ju je dočekao Isco i rutinirano s 13, 14 matirao vratara gostiju za 1:0.

U 13. minuti odlično je s dvadesetak metara pucao Modrić, ali obranio je Varas. Ipak, samo minutu kasnije ni vratar nije mogao spasiti goste, ubacio je Marcelo, a glavom u mrežu loptu pospremio Cristiano Ronaldo. Real je u 27. minuti mogao i do trećeg gola kada se Jese izborio za lijepu priliku, sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane pucao, ali zaustavio ga je Varas.

Las Palmas je uspio smanjiti u 38. minuti kada je nakon udarca iz kuta u šesnaestercu najbolje reagirao Hernan i pogodio za 2:1. Ipak, bilo kakvu nadu gostiju već do odmora je 'ubio' Jese golom u 43. minuti kada je precizno pogodio s 13-14 metara.

Luka Modrić ostao je na poluvremenu u svlačionici kraljeva, a sumnja se na novu ozljedu jer je u prvom poluvremenu u jednom duelu nezgodno stao. Real je imao dominaciju i u nastavku utakmice, a na prvu pravu priliku čekalo se do 61. minute kada je Marcelo ubacio s lijeve strane, ali Ronaldo je klizećim startom pucao pokraj gola.

Uslijedila je prava dosada od utakmice u kojoj nije bilo nikakvih prilika, a tek u 90. minuti Real je složio akciju koja im je mogla donijeti i četvrti gol. Međutim, udarce Ronaldu i Vazquezu je obanio Varas. Mateo Kovačić nije dobio priliku za igru.

REAL (M): Casilla - Danilo, Varane, Nacho, Marcelo - Modrić (46 Vazquez), Casemiro, Kroos (87 Mayoral) - Isco, Ronaldo, Jese (80 Llorente)

LAS PALMAS: Varas - Simon, Aythami, Bigas, Garrido - El Zhar (68 Nauzet), Mesa, Hernan (64 Tanausu), Viera - Willian (80 Araujo)

Nogometaši Barcelone pobijedili su Getafe autoritetom znanja kojega su demonstrirali  Neymar i Suarez. Dva trenutka nadahnuća dvojice briljantnih napadača bila su dovoljna za novu pobjedu.

Ivan Rakitić igrao je u početnoj postavi Barcelone.

Utakmice 10. kola: Real Madrid - Las Palmas 3:1 (Isco 4, Ronaldo 14, Jese 43/Hernan 38), Getafe - Barcelona 0:2 (Suarez 36, Neymar 57), Valencia - Levante 3:0 (Alcacer 64, Feghouli 73, Bakkali 80), Villarreal - Sevilla 2:1 (Mario 25, Bakambu 61/Llorente 76),  Sociedad - Celta Vigo 2:3 (Agirretxe 12, 37/Aspas 17, 56, Hernandez 89)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.