Primera: Real Madrid lako protiv Las Palmasa, Neymar i Suarez sredili Getafe

Subota, 31. listopada 2015. 18:38 Napisao/la  SC

Susret 10. kola: Real Madrid - Las Palmas 3:1, Getafe - Barcelona 0:2

Real Madrid je u 10. kolu španjolskog prvenstva na Santiago Bernabeuu pobijedio Las Palmas 3:1 , a sve je bilo odlučeno u prvom poluvremenu.

Domaćin je poveo iz prvog pravog napada na utakmici, u 4. minuti. Casemiro je dao loptu u prazni prostor gdje ju je dočekao Isco i rutinirano s 13, 14 matirao vratara gostiju za 1:0.

U 13. minuti odlično je s dvadesetak metara pucao Modrić, ali obranio je Varas. Ipak, samo minutu kasnije ni vratar nije mogao spasiti goste, ubacio je Marcelo, a glavom u mrežu loptu pospremio Cristiano Ronaldo. Real je u 27. minuti mogao i do trećeg gola kada se Jese izborio za lijepu priliku, sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane pucao, ali zaustavio ga je Varas.

Las Palmas je uspio smanjiti u 38. minuti kada je nakon udarca iz kuta u šesnaestercu najbolje reagirao Hernan i pogodio za 2:1. Ipak, bilo kakvu nadu gostiju već do odmora je 'ubio' Jese golom u 43. minuti kada je precizno pogodio s 13-14 metara.

Luka Modrić ostao je na poluvremenu u svlačionici kraljeva, a sumnja se na novu ozljedu jer je u prvom poluvremenu u jednom duelu nezgodno stao. Real je imao dominaciju i u nastavku utakmice, a na prvu pravu priliku čekalo se do 61. minute kada je Marcelo ubacio s lijeve strane, ali Ronaldo je klizećim startom pucao pokraj gola.

Uslijedila je prava dosada od utakmice u kojoj nije bilo nikakvih prilika, a tek u 90. minuti Real je složio akciju koja im je mogla donijeti i četvrti gol. Međutim, udarce Ronaldu i Vazquezu je obanio Varas. Mateo Kovačić nije dobio priliku za igru.

REAL (M): Casilla - Danilo, Varane, Nacho, Marcelo - Modrić (46 Vazquez), Casemiro, Kroos (87 Mayoral) - Isco, Ronaldo, Jese (80 Llorente)

LAS PALMAS: Varas - Simon, Aythami, Bigas, Garrido - El Zhar (68 Nauzet), Mesa, Hernan (64 Tanausu), Viera - Willian (80 Araujo)

Nogometaši Barcelone pobijedili su Getafe autoritetom znanja kojega su demonstrirali  Neymar i Suarez. Dva trenutka nadahnuća dvojice briljantnih napadača bila su dovoljna za novu pobjedu.

Ivan Rakitić igrao je u početnoj postavi Barcelone.

Utakmice 10. kola: Real Madrid - Las Palmas 3:1 (Isco 4, Ronaldo 14, Jese 43/Hernan 38), Getafe - Barcelona 0:2 (Suarez 36, Neymar 57), Valencia - Levante 3:0 (Alcacer 64, Feghouli 73, Bakkali 80), Villarreal - Sevilla 2:1 (Mario 25, Bakambu 61/Llorente 76),  Sociedad - Celta Vigo 2:3 (Agirretxe 12, 37/Aspas 17, 56, Hernandez 89)

Tablice omogućuje Sofascore