FILIP BRADARIĆ Kada sam ušao u igru, nisam razmišljao o Leu Messiju

Nedjelja, 28. lipnja 2020. 22:26 Napisao/la  Toni Bilić

Trener Oscar Garcia dozira minutažu igračima. Nakon tromjesečne pauze nije lako ući u žrvanj LaLige, kaže veznjak Celte Vigo

Filip Bradarić i Leo Messi
Filip Bradarić i Leo Messi

Filip Bradarić jedna je od važnijih karika u redovima španjolskog prvoligaša Celte Vigo.

U subotu je Celta, koja se bori za prvoligaški život, kod kuće uspjela remizirati sa Barcelonom, susret je završio rezultatom 2:2.

U samoj završnici domaćini su bili u prilici da osvoje sva tri boda, no napadač Nolito nije uspio iz blizine poslati loptu u mrežu iza leđa ter Stegena:

- Utakmica je bila izuzetno važna, kako za Barcelonu koja se s Real Madridom bori za titulu prvaka, isto tako i za nas u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, kazao nam je Bradarić koji je na travnjak ušao u 60. minuti dvoboja:

- Šteta što Nolito nije zabio treći gol za pobjedu koja bi nam unijela dodatnu dozu samopouzdanja. Međutim, zadovoljni smo i s jednim bodom, posebice kada su na suprotnoj strani Messi i društvo, govori Bradarić koji je prvi put igrao protiv Lionella Messija.

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u 2018. godine u Rusiji nad Argentinom odgledao je s klupe za pričuve.

Kakav je bio osjećaj igrati protiv ponajboljeg svjetskog igrača?

- Kada gledate Messija na televiziji imate osjećaj kao da je čarobnjak, nezaustavljiv. Kada sam ušao u igru, nisam razmišljao previše o njemu, jer za to nisam imao vremena. Nama je bilo jako bitno da pokušamo ostati neporaženi u čemu smo u konačnici i uspjeli. Bilo što kazati o Messiju je suvišno, mogu samo reći da sam sretan što sam igrao protiv njega, naglšava Bradarić.

Vjerujemo da ste poslije susreta popričali s Ivanom Rakitićem?

- Naravno da smo popričali, razmjenili smo dresove, Raketa je krasan momak, dao mi je nekoliko korisnih savjeta, ipak je on već godimama u LaLigi, naprije u Sevilli, te godinama u Barci s kojom je osvojio gotovo sve što se može osvojiti. Njegovo iskustvo je ogromno, neprocjenjivo, smatra Bradarić.

U posljednje tri utakmice Celta je osvojila sedam bodova.

Odigrali su neodlučno s Valladolidom (0:0), pobjedili su kod kuće Alaves sa 6:0, slavili su na gostovanju kod Real Sociedada rezultatom 1:0.

Bradarić je sudjelovao u uspjesima protiv Alavesa i Sociedada, dok je ogled sa Valladolidom odgledao sa klupe:

- Igra se gotovo svaki četvrti, peti dan stoga, trener Oscar Garcia dozira minutažu igračima. Nakon tromjesečne pauze nije lako ući u žrvanj LaLige. Za nas je posebice otežavajuća okolnost što se borimo za ostanak, to iziskuje dodatni napor kod svakog igrača. Zadovoljan sam statusom u klubu i momčadi, kaže Bradarić.

U utorak Celtu čeka možda i najvažnija utakmica sezone, gostovanje kod Mallorce.

Šest kola prije kraja sezona Bradarićeva momčad ima osam bodova viška od svojeg domaćina, momčadi čiji dres nosi napadač Ante Budimir, najbolji strijelac Mallorce s 10 golova:

- Dvoboj sa Mallorcom je ključna utakmica u borbi za prvoligaški ostanak. Pratim Budimira, on im je najbolji strijelac i najvažniji igrač, trebat ćemo ga dobro paziti. U igri je još 18 bodova, strašno puno. Svaki bod je itekako važan, svjesni smo važnosti ogleda. Imamo dobru momčad, igramo dobro i imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu, zaključuje Bradarić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.