FILIP BRADARIĆ Kada sam ušao u igru, nisam razmišljao o Leu Messiju

Nedjelja, 28. lipnja 2020. 22:26 Napisao/la  Toni Bilić

Trener Oscar Garcia dozira minutažu igračima. Nakon tromjesečne pauze nije lako ući u žrvanj LaLige, kaže veznjak Celte Vigo

Filip Bradarić i Leo Messi
Filip Bradarić i Leo Messi

Filip Bradarić jedna je od važnijih karika u redovima španjolskog prvoligaša Celte Vigo.

U subotu je Celta, koja se bori za prvoligaški život, kod kuće uspjela remizirati sa Barcelonom, susret je završio rezultatom 2:2.

U samoj završnici domaćini su bili u prilici da osvoje sva tri boda, no napadač Nolito nije uspio iz blizine poslati loptu u mrežu iza leđa ter Stegena:

- Utakmica je bila izuzetno važna, kako za Barcelonu koja se s Real Madridom bori za titulu prvaka, isto tako i za nas u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, kazao nam je Bradarić koji je na travnjak ušao u 60. minuti dvoboja:

- Šteta što Nolito nije zabio treći gol za pobjedu koja bi nam unijela dodatnu dozu samopouzdanja. Međutim, zadovoljni smo i s jednim bodom, posebice kada su na suprotnoj strani Messi i društvo, govori Bradarić koji je prvi put igrao protiv Lionella Messija.

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u 2018. godine u Rusiji nad Argentinom odgledao je s klupe za pričuve.

Kakav je bio osjećaj igrati protiv ponajboljeg svjetskog igrača?

- Kada gledate Messija na televiziji imate osjećaj kao da je čarobnjak, nezaustavljiv. Kada sam ušao u igru, nisam razmišljao previše o njemu, jer za to nisam imao vremena. Nama je bilo jako bitno da pokušamo ostati neporaženi u čemu smo u konačnici i uspjeli. Bilo što kazati o Messiju je suvišno, mogu samo reći da sam sretan što sam igrao protiv njega, naglšava Bradarić.

Vjerujemo da ste poslije susreta popričali s Ivanom Rakitićem?

- Naravno da smo popričali, razmjenili smo dresove, Raketa je krasan momak, dao mi je nekoliko korisnih savjeta, ipak je on već godimama u LaLigi, naprije u Sevilli, te godinama u Barci s kojom je osvojio gotovo sve što se može osvojiti. Njegovo iskustvo je ogromno, neprocjenjivo, smatra Bradarić.

U posljednje tri utakmice Celta je osvojila sedam bodova.

Odigrali su neodlučno s Valladolidom (0:0), pobjedili su kod kuće Alaves sa 6:0, slavili su na gostovanju kod Real Sociedada rezultatom 1:0.

Bradarić je sudjelovao u uspjesima protiv Alavesa i Sociedada, dok je ogled sa Valladolidom odgledao sa klupe:

- Igra se gotovo svaki četvrti, peti dan stoga, trener Oscar Garcia dozira minutažu igračima. Nakon tromjesečne pauze nije lako ući u žrvanj LaLige. Za nas je posebice otežavajuća okolnost što se borimo za ostanak, to iziskuje dodatni napor kod svakog igrača. Zadovoljan sam statusom u klubu i momčadi, kaže Bradarić.

U utorak Celtu čeka možda i najvažnija utakmica sezone, gostovanje kod Mallorce.

Šest kola prije kraja sezona Bradarićeva momčad ima osam bodova viška od svojeg domaćina, momčadi čiji dres nosi napadač Ante Budimir, najbolji strijelac Mallorce s 10 golova:

- Dvoboj sa Mallorcom je ključna utakmica u borbi za prvoligaški ostanak. Pratim Budimira, on im je najbolji strijelac i najvažniji igrač, trebat ćemo ga dobro paziti. U igri je još 18 bodova, strašno puno. Svaki bod je itekako važan, svjesni smo važnosti ogleda. Imamo dobru momčad, igramo dobro i imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu, zaključuje Bradarić.

Tablice omogućuje Sofascore