Ivica Tucak: Spreman sam staviti mandat na raspolaganje za dobrobit hrvatske reprezentacije

Subota, 29. srpnja 2023. 22:34 Napisao/la  SC
Ivica Tucak: Spreman sam staviti mandat na raspolaganje za dobrobit hrvatske reprezentacije

Ivica Tucak u razgovoru za Hrvatski radio rezimirao je podbačaj na SP-u 2023, Hrvatska je završila natjecanje na tek 9. mjestu:

- Nismo više reprezentacija koja ima strašnu individualnu kvalitetu, u takvim okolnostima morate igrati ‘na nulu’. Mi smo, nažalost, previše puta odlazili u rezultatski minus i trošili puno energije. Nije nam išao na ruku ni broj isključenja, nedostajalo je i sreće ... Na koncu ne treba zaboraviti da smo zbog ozljede ovdje bili bez Lorena Fatovića, koji je ‘sol i papar’ ove reprezentacije, a znate kako je kuhati bez soli i papra. Ne tražim alibi, ali sve to moram uzeti u obzir, ne smijemo samo reći da se radi o nedostatku sreće. Sve ono što smo radili i sve to što se u utakmici događalo, stalo je u tu jednu loptu koja na kraju nije otišla na našu stranu. Meni i mojim suradnicima je donekle već jasno zašto je to ispalo tako. Uostalom ova reprezentacija je nova i još nije ‘maturirala’, zato sam i rekao da su neki od igrača ostali glavama u Splitu, to je cijena odrastanja. Srećom, u sportu se ne živi od ‘jučer’, nego samo od ‘sutra’, kazao je Tucak i istaknuo da je nakon poraza od Crne Gore ovako razmišljao:

- Bio sam toliko uzdrman da sam se htio odmah povući, sumnjao sam, pitao se možemo li izaći iz ovoga... Da budemo jasni, sve sam to rekao i igračima s kojima imam rijetko viđeno uzajamno povjerenje. Jutro nakon Crne Gore pričali smo upravo o ovim stvarima, rekao sam da nisam siguran mogu li ići dalje, jer ako ne osjetim glad i strast, ako imam bilo kakvu sumnju, ja se moram maknuti! Tumarajući slijedećih dana hodnicima ovoga hotela ipak sam posložio neke kockice u glavi i ponavljam da s moje strane postoje motiv i želja da završim ovaj olimpijski ciklus, da pokušam uloviti to zlato koje mi nedostaje... Osjetio sam da imam i podršku igrača, a njih nemam pravo izdati. Međutim, ako itko drugi misli da je problem u meni, da sam krivac za ovaj rezultat, s te strane sam spreman staviti mandat na raspolaganje, za dobrobit hrvatske reprezentacije, poručio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.