Ivica Tucak: Spreman sam staviti mandat na raspolaganje za dobrobit hrvatske reprezentacije

Subota, 29. srpnja 2023. 22:34 Napisao/la  SC
Ivica Tucak: Spreman sam staviti mandat na raspolaganje za dobrobit hrvatske reprezentacije

Ivica Tucak u razgovoru za Hrvatski radio rezimirao je podbačaj na SP-u 2023, Hrvatska je završila natjecanje na tek 9. mjestu:

- Nismo više reprezentacija koja ima strašnu individualnu kvalitetu, u takvim okolnostima morate igrati ‘na nulu’. Mi smo, nažalost, previše puta odlazili u rezultatski minus i trošili puno energije. Nije nam išao na ruku ni broj isključenja, nedostajalo je i sreće ... Na koncu ne treba zaboraviti da smo zbog ozljede ovdje bili bez Lorena Fatovića, koji je ‘sol i papar’ ove reprezentacije, a znate kako je kuhati bez soli i papra. Ne tražim alibi, ali sve to moram uzeti u obzir, ne smijemo samo reći da se radi o nedostatku sreće. Sve ono što smo radili i sve to što se u utakmici događalo, stalo je u tu jednu loptu koja na kraju nije otišla na našu stranu. Meni i mojim suradnicima je donekle već jasno zašto je to ispalo tako. Uostalom ova reprezentacija je nova i još nije ‘maturirala’, zato sam i rekao da su neki od igrača ostali glavama u Splitu, to je cijena odrastanja. Srećom, u sportu se ne živi od ‘jučer’, nego samo od ‘sutra’, kazao je Tucak i istaknuo da je nakon poraza od Crne Gore ovako razmišljao:

- Bio sam toliko uzdrman da sam se htio odmah povući, sumnjao sam, pitao se možemo li izaći iz ovoga... Da budemo jasni, sve sam to rekao i igračima s kojima imam rijetko viđeno uzajamno povjerenje. Jutro nakon Crne Gore pričali smo upravo o ovim stvarima, rekao sam da nisam siguran mogu li ići dalje, jer ako ne osjetim glad i strast, ako imam bilo kakvu sumnju, ja se moram maknuti! Tumarajući slijedećih dana hodnicima ovoga hotela ipak sam posložio neke kockice u glavi i ponavljam da s moje strane postoje motiv i želja da završim ovaj olimpijski ciklus, da pokušam uloviti to zlato koje mi nedostaje... Osjetio sam da imam i podršku igrača, a njih nemam pravo izdati. Međutim, ako itko drugi misli da je problem u meni, da sam krivac za ovaj rezultat, s te strane sam spreman staviti mandat na raspolaganje, za dobrobit hrvatske reprezentacije, poručio je Tucak.