Goran Ivanišević: Ne može se igrati bolji tenis od ovoga što je Čilić odigrao protiv Federera

Nedjelja, 07. rujna 2014. 16:33 Napisao/la  SC

- Ovo je bilo njegovo tek drugo polufinale na Grand slamu i gledati ga kako igra najbolji tenis karijere i pritom daje lekciju najboljem tenisaču svih vremena, to je stvarno nevjerojatno, ustvrdio je Ivanišević


Ima u svemu neke simbolike. Goran Ivanišević je van svih predviđanja 2001. godine osvojio Wimbledon. Trebalo je čekati dugih 13 godina da jedan hrvatski tenisač ponovo zaigra u finalu Grand Slama. To će se napokon dogoditi u ponedjeljak kada će Marin Čilić odmjeriti snage s Keijom Nishikorijem. Ali u nedjelju svi još pričaju o sjajnoj predstavi hrvatskog tenisača protiv Rogera Federera. Goran je ovoga puta u ulozi trenera.

- Jako sam ponosan, rekao je Goran Ivanišević nakon sjajne izvedbe Čilića u polufinalu.

- Ovo je bilo njegovo tek drugo polufinale na Grand slamu i gledati ga kako igra najbolji tenis karijere i pritom daje lekciju najboljem tenisaču svih vremena, to je stvarno nevjerojatno, ustvrdio je Ivanišević.

- Bio je bolji u svim segmentima igre, dobro je servirao, odlično igrao. Prije meča smo razgovarali o taktici i držao se plana od prvog do posljednjeg poena i kao trener mogu biti samo jako ponosan na njega, rekao je Ivanišević istaknuvši jedan detalj.

- Kod 4:3 u trećem setu servirao je u vjetar i odradio je to sjajno. Kada je servirao za meč nadao sam se da će otvoriti asom jer sam pretpostavljao da će biti nervozan, a protiv Rogera Federera nikad se ne zna. Odservirao je tri asa zaredom, stvarno prekrasno. Kao da gledam sebe, ustvrdio je Ivanišević najavivši finale.

- Čilić i Nishikori će vjerojatno biti nervozni prije finala, ali Marin mora samo nastaviti igrati kako je to radio dosad.  Naporno je radio i počeo je dobro igrati na Roland Garrosu. Nastavio je graditi put na Wimbledonu i ovo je stvarno sjajno, savršenstvo. Ne može se igrati bolje od ovoga što je odigrao protiv Federera, zaključio je Goran Ivanišević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.