Goran Ivanišević: Ne može se igrati bolji tenis od ovoga što je Čilić odigrao protiv Federera

Nedjelja, 07. rujna 2014. 16:33 Napisao/la  SC

- Ovo je bilo njegovo tek drugo polufinale na Grand slamu i gledati ga kako igra najbolji tenis karijere i pritom daje lekciju najboljem tenisaču svih vremena, to je stvarno nevjerojatno, ustvrdio je Ivanišević


Ima u svemu neke simbolike. Goran Ivanišević je van svih predviđanja 2001. godine osvojio Wimbledon. Trebalo je čekati dugih 13 godina da jedan hrvatski tenisač ponovo zaigra u finalu Grand Slama. To će se napokon dogoditi u ponedjeljak kada će Marin Čilić odmjeriti snage s Keijom Nishikorijem. Ali u nedjelju svi još pričaju o sjajnoj predstavi hrvatskog tenisača protiv Rogera Federera. Goran je ovoga puta u ulozi trenera.

- Jako sam ponosan, rekao je Goran Ivanišević nakon sjajne izvedbe Čilića u polufinalu.

- Ovo je bilo njegovo tek drugo polufinale na Grand slamu i gledati ga kako igra najbolji tenis karijere i pritom daje lekciju najboljem tenisaču svih vremena, to je stvarno nevjerojatno, ustvrdio je Ivanišević.

- Bio je bolji u svim segmentima igre, dobro je servirao, odlično igrao. Prije meča smo razgovarali o taktici i držao se plana od prvog do posljednjeg poena i kao trener mogu biti samo jako ponosan na njega, rekao je Ivanišević istaknuvši jedan detalj.

- Kod 4:3 u trećem setu servirao je u vjetar i odradio je to sjajno. Kada je servirao za meč nadao sam se da će otvoriti asom jer sam pretpostavljao da će biti nervozan, a protiv Rogera Federera nikad se ne zna. Odservirao je tri asa zaredom, stvarno prekrasno. Kao da gledam sebe, ustvrdio je Ivanišević najavivši finale.

- Čilić i Nishikori će vjerojatno biti nervozni prije finala, ali Marin mora samo nastaviti igrati kako je to radio dosad.  Naporno je radio i počeo je dobro igrati na Roland Garrosu. Nastavio je graditi put na Wimbledonu i ovo je stvarno sjajno, savršenstvo. Ne može se igrati bolje od ovoga što je odigrao protiv Federera, zaključio je Goran Ivanišević.