Poraz Hrvatske od Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za SP, Plahinek najučinkovitija

Subota, 10. lipnja 2017. 21:19 Napisao/la  SC

Rukometašice Slovenije rezultatom 28:23, došle su do pobjede protiv Hrvatske u Osijeku, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije.

Izabranice Gorana Mrđena nisu odigrale dobru utakmicu, slovenske rukometašice kontrolirale su rezultat od početka do kraja i u konačnici došle do pobjede 28:23.

Uzvratni dvoboj igra se 15. lipnja u Celju i Hrvatska će morati odigrati kudikamo bolje, ako želi otići na spomenuto prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Izmiješan hrvatski sastav, koji je prvi puta u ovakvom obliku istrčao na teren, nije se uspio uigrati koliko je to bilo moguće.

Slovenke su pokazale jako dobru formu, igrale maksimalno agresivno, kažnjavale sve pogreške hrvatske obrane i odnijele pobjedu.

Učinkovite Slovenke postigle su osam pogodaka u prvih deset i pol minuta, ukupno pet gostujućih igračica upisalo se u strijelce i početak nije izgledao obećavajuće za hrvatske rukometašice koje su se našle u zaostatku od četiri pogotka.

Hrvatske rukometašice nikako nisu uspijevale pronaći pravi ritam, nakon nekoliko dobrih napada uslijedilo bi više minuta bez postignutog pogotka i prave akcije.

Sedam minuta prije kraja došle su na dva pogotka zaostatka (23:21), ali Slovenija odgovara s nekoliko uzastopnih golova i rješava pitanje pobjednika.

Sloveniju su do pobjede predvodile Tamara Mavsar i Neli Irman sa šest pogodaka, dok su po četiri gola postigle Ana Gros i Nina Jeriček.

Najbolja je kod Hrvatske bila Kristina Plahinek s pet golova, četiri je dodala Maja Kožnjak.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:

HRVATSKA - SLOVENIJA 23:28 (10:15)

HRVATSKA: Kapitanović (10), Bešen, Debelić, Posavec, Mičijević 2, Krsnik 3, Plahinek 5, Posavec 1, Vidak, Milošević, Kalaus 3, Domjan, Glavan, Marić 2, Pijević, Kožnjak 4, Benko 3

SLOVENIJA: Pandžić (11), Marinček, Ferfolja 1, Gros 4, Kranjc, Jeriček 4, Stanko 2, Stefanišin, Mavsar 6, Lazović 2, Zulič 1, Irman 6, Koren, Barič 2, Vrček, Krhlikar, Užmah

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.