Poraz Hrvatske od Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za SP, Plahinek najučinkovitija

Subota, 10. lipnja 2017. 21:19 Napisao/la  SC

Rukometašice Slovenije rezultatom 28:23, došle su do pobjede protiv Hrvatske u Osijeku, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije.

Izabranice Gorana Mrđena nisu odigrale dobru utakmicu, slovenske rukometašice kontrolirale su rezultat od početka do kraja i u konačnici došle do pobjede 28:23.

Uzvratni dvoboj igra se 15. lipnja u Celju i Hrvatska će morati odigrati kudikamo bolje, ako želi otići na spomenuto prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Izmiješan hrvatski sastav, koji je prvi puta u ovakvom obliku istrčao na teren, nije se uspio uigrati koliko je to bilo moguće.

Slovenke su pokazale jako dobru formu, igrale maksimalno agresivno, kažnjavale sve pogreške hrvatske obrane i odnijele pobjedu.

Učinkovite Slovenke postigle su osam pogodaka u prvih deset i pol minuta, ukupno pet gostujućih igračica upisalo se u strijelce i početak nije izgledao obećavajuće za hrvatske rukometašice koje su se našle u zaostatku od četiri pogotka.

Hrvatske rukometašice nikako nisu uspijevale pronaći pravi ritam, nakon nekoliko dobrih napada uslijedilo bi više minuta bez postignutog pogotka i prave akcije.

Sedam minuta prije kraja došle su na dva pogotka zaostatka (23:21), ali Slovenija odgovara s nekoliko uzastopnih golova i rješava pitanje pobjednika.

Sloveniju su do pobjede predvodile Tamara Mavsar i Neli Irman sa šest pogodaka, dok su po četiri gola postigle Ana Gros i Nina Jeriček.

Najbolja je kod Hrvatske bila Kristina Plahinek s pet golova, četiri je dodala Maja Kožnjak.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:

HRVATSKA - SLOVENIJA 23:28 (10:15)

HRVATSKA: Kapitanović (10), Bešen, Debelić, Posavec, Mičijević 2, Krsnik 3, Plahinek 5, Posavec 1, Vidak, Milošević, Kalaus 3, Domjan, Glavan, Marić 2, Pijević, Kožnjak 4, Benko 3

SLOVENIJA: Pandžić (11), Marinček, Ferfolja 1, Gros 4, Kranjc, Jeriček 4, Stanko 2, Stefanišin, Mavsar 6, Lazović 2, Zulič 1, Irman 6, Koren, Barič 2, Vrček, Krhlikar, Užmah