ČERVAR Prema kvaliteti Norvežani su apsolutni favoriti, svaku grešku ćemo skupo plaćati

Petak, 19. siječnja 2018. 09:13 Napisao/la  SC

Mislim da je i atmosfera utjecala na nas. Iz one paklene atmosfere došli smo ovdje u ovu ogromnu dvoranu... Mislim da smo se svi danas zagrijavali, i mi i navijači, kaže Igor Vori o polupraznoj  dvorani

Lino Červar
Lino Červar

 

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila (25:23) je Bjelorusiju u neizvjesnoj završnici utakmice, u 58. minuti Bjelrusi su izjednačili na 23:23, odlučile su nijanse:

- Izgledalo mi je kao da smo se prepali kod +4. Nakon toga smo pali i srećom nekako smo se izvukli. Teško je bilo, ali pokazali smo da imamo karakter jer je lijepo pobijediti i kad ne igraš dobro. Dozvolili smo im napad za izjednačenje, ali iščupali smo se. Mislim da je i atmosfera utjecala na nas. Iz one paklene atmosfere došli smo ovdje u ovu ogromnu dvoranu... Mislim da smo se svi danas zagrijavali, i mi i navijači, kaže Igor Vori.

- Nakon poraza od Švedske u Splitu osjetio se emocionalni umor i zato je bilo ovako tijesno protiv Bjelorusije. Nitko nije očekivao ovako tijesnu završnicu protiv Bjelorusije, no to je posljedica poraza od Švedske. Glavno je da smo ipak pobijedili i sada se možemo posvetiti borbi za polufinale. Čekaju nas Norveška i Francuska, dvije najbolje reprezentacije svijeta, ali mi smo domaćini, ovo prvenstvo se igra kod nas i nitko nije favorit protiv Hrvatske. Za pobjede protiv njih morat ćemo ipak popraviti puno stvari, i u obrani i u napadu, kazao je Marko Mamić, strijelac pet pogodaka i najbolji igrač utakmice u izboru EHF-a.

- Nakon emotivnog pražnjenja protiv Švedske, pokazali smo karakter. Vratili smo se i odigrali odličnu obranu. Jedino što je važno je pobjeda i dva boda. Trebali smo biti zreliji u nekim situacijama, kao kad smo imali pet golova razlike. Moramo biti pametniji u tim situacijama, čekati svoju šansu, ne brzati i forsirati šut. Obrana je danas bila odlična, to je ključ. Nije nam bilo lako u zadnjim minutama, svi su očekivali pobjedu, i mi smo se nadali tome. Bitno je da smo vratili samopouzdanje u ekipu, bit će lakše i bit ćemo motiviraniji protiv Norveške. Možemo još puno bolje i u obrani i u napadu. Dvorana nije bila puna kao u Splitu gdje nije bilo slobodnog mjesta. U Splitu sam prvi put igrao u takvoj atmosferi, oduševio sam se, prelijep je osjećaj. Što se tiče publike ovdje, mislim da će biti još bolje protiv Norveške i Francuske, kaže Luka Cindrić.

- Suci su me probali ukokati, ali nisu uspjeli. Gledajući uvjete igre, čini mi se kao da igramo u gostima. Kriterij suđenja ne ide mi u glavu. Radi se cirkus, ali možda sam sve krivo vidio i shvatio. Čestitke Bjelorusiji na fer i korektnu utakmici. Moram pohvaliti i odličnu igru Bjelorusa. Iako je tijesno završilo, mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili. Mislim da je naša obrana u odnosu na Švedsku bila mnogo bolja. Obrana je zapravo pobijedila utakmicu. Inače je teško igrati protiv ovako visoke i oštre obrambene zone poput bjeloruske. Imali smo nedostatak u obrambenoj tranziciji, a vrijedi spomenuti da je bjeloruska defenziva u važnim trenucima sjajno reagirala, kazao je izbornik Lino Červar.

S ovakvom igrom teško se nešto može učiniti protiv Norveške:

- Prema kvaliteti Norvežani su apsolutni favoriti. Mnogo su toga osvojili. Treba biti pozitivan, treba se nadati i vjerovati. Trebat će mnogo znoja u obrani. Slični su Šveđanima. Tranzicija im je jača strana. Svaku grešku ćemo skupo plaćati. Ne smijemo biti nerealni. Osim nekolicine igrača poput Kopljara i Cindrića, imamo igrače koji u svojim klubovima ne igraju snažne utakmice. Moramo biti realni i ne letjeti u neke visine. Kada misliš da možeš više od realnosti, znate kako to završava. Moramo biti čvrsto na zemlji. Moramo se bolje vraćati u obrani. Svjesni ste da igramo bez Domagoja Duvnjaka, najboljeg igrača svijeta. Protiv Francuza i Norvežana morat ćemo biti mnogo bolji. Moramo mnogo više trčati, rekao je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.