Štrlek: Ne smijemo dozvoliti da Islanđani završavaju napade u prvih desetak sekundi

Nedjelja, 14. siječnja 2018. 10:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Igraju vrlo brzo, usudio bih se kazati ekstra brzo, vuku kontre i polukontre, ulaze "u leđa" suparniku, kaže Hrvoje Horvat, pomoćnik Line Červara

Manuel Štrlek
Manuel Štrlek

 Hrvatska rukometna reprezentacija večeras (20.30) u Spaladium Areni igra protiv Islanda koji je u prvopj utakmici pobijedio Švedsku.

- Za one koji bolje poznaju rukometne prilike to i nije iznenađenje. U jednom trenutku su imali prednost od deset golova razlike i to protiv jedne jako moćne Švedske. Islanđani imaju odličnu momčad, odličnog vratara Gustavssona, vrhunskog organizatora igre, strijelca, Palmarssona, izuzetno kvalitetnog krilnog igrača Sigurdssona, te niz vrhunskih igrača. Znamo sve o njima. Godinama su u samom vrhu svjetskog rukometa. Čeka nas šahovska utakmica protiv njih. Sigurno je da im se nećemo suprostaviti u obrani formacijom 3 – 2 – 1, kombinirat ćemo formacije 6 – 0, 5 – 1, 3 – 3. Igraju vrlo brzo, usudio bih se kazati ekstra brzo, vuku kontre i polukontre, ulaze "u leđa" suparniku. Mi se trebamo što brže vraćati u obranu. Trebamo igrati kao momčad, kolektivno. Svjesni smo koliko nam znači pobjeda nad Islandom, prolaz u daljnu fazu i ako to ostvarimo imali bismo sigurna dva boda na svom kontu u drugom dijelu natjecanja, kaže Hrvoje Horvat, pomoćnik Line Červara.

Domagoj Duvnjak otpao je zbog ozljede, izbornik Červar uvrstio je u momčad Denisa Buntića:

- Koliko Duvnjak znači za momčad ne treba pričati. Možemo i moramo se nadati da ozljede neće biti takva da ga više nećemo moći koristi do kraja prvenstva. Bio bi to veliki hendikepz za našu reprezentaciju. Međutim, ako ga i ne budemo imali na dispoziciji, Hrvatska ima odličnu, kvalitetnu reprezentaciju koja se može suprostaviti svakom protivniku. Uostalom, Duvnjak nije bio veći dio pripremema sa nama imamo mi i „B“ varijantu ako ne bude mogao igrati Duvnjak, kaže Horvat.

Manuel Štrlek bio jestandardno dorba protiv Srbije, a o Islandu kaže:

- Ne smijemo upasti u islandsku trku. Tu nemamo šanse. Ne smijemo im dozvoliti da završavaju napade u prvih desetak sekundi. Napad mora biti strpljiv. Gledali smo ih na videu, pripremili smo taktiku i bit ćemo spremni. Vjerujem da ćemo nametnuti svoj stil igre i da će nas publika nositi do nove pobjede, govori Štrlek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.