Štrlek: Ne smijemo dozvoliti da Islanđani završavaju napade u prvih desetak sekundi

Nedjelja, 14. siječnja 2018. 10:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Igraju vrlo brzo, usudio bih se kazati ekstra brzo, vuku kontre i polukontre, ulaze "u leđa" suparniku, kaže Hrvoje Horvat, pomoćnik Line Červara

Manuel Štrlek
Manuel Štrlek

 Hrvatska rukometna reprezentacija večeras (20.30) u Spaladium Areni igra protiv Islanda koji je u prvopj utakmici pobijedio Švedsku.

- Za one koji bolje poznaju rukometne prilike to i nije iznenađenje. U jednom trenutku su imali prednost od deset golova razlike i to protiv jedne jako moćne Švedske. Islanđani imaju odličnu momčad, odličnog vratara Gustavssona, vrhunskog organizatora igre, strijelca, Palmarssona, izuzetno kvalitetnog krilnog igrača Sigurdssona, te niz vrhunskih igrača. Znamo sve o njima. Godinama su u samom vrhu svjetskog rukometa. Čeka nas šahovska utakmica protiv njih. Sigurno je da im se nećemo suprostaviti u obrani formacijom 3 – 2 – 1, kombinirat ćemo formacije 6 – 0, 5 – 1, 3 – 3. Igraju vrlo brzo, usudio bih se kazati ekstra brzo, vuku kontre i polukontre, ulaze "u leđa" suparniku. Mi se trebamo što brže vraćati u obranu. Trebamo igrati kao momčad, kolektivno. Svjesni smo koliko nam znači pobjeda nad Islandom, prolaz u daljnu fazu i ako to ostvarimo imali bismo sigurna dva boda na svom kontu u drugom dijelu natjecanja, kaže Hrvoje Horvat, pomoćnik Line Červara.

Domagoj Duvnjak otpao je zbog ozljede, izbornik Červar uvrstio je u momčad Denisa Buntića:

- Koliko Duvnjak znači za momčad ne treba pričati. Možemo i moramo se nadati da ozljede neće biti takva da ga više nećemo moći koristi do kraja prvenstva. Bio bi to veliki hendikepz za našu reprezentaciju. Međutim, ako ga i ne budemo imali na dispoziciji, Hrvatska ima odličnu, kvalitetnu reprezentaciju koja se može suprostaviti svakom protivniku. Uostalom, Duvnjak nije bio veći dio pripremema sa nama imamo mi i „B“ varijantu ako ne bude mogao igrati Duvnjak, kaže Horvat.

Manuel Štrlek bio jestandardno dorba protiv Srbije, a o Islandu kaže:

- Ne smijemo upasti u islandsku trku. Tu nemamo šanse. Ne smijemo im dozvoliti da završavaju napade u prvih desetak sekundi. Napad mora biti strpljiv. Gledali smo ih na videu, pripremili smo taktiku i bit ćemo spremni. Vjerujem da ćemo nametnuti svoj stil igre i da će nas publika nositi do nove pobjede, govori Štrlek.