OI: Hrvatski košarkaši izgubili od Argentine, Aco Petrović kaže da se igrao ragbi

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 09:04 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Argentina 82:90. Suđenje u drugom poluvremenu stvarno nije imalo smisla, žali se Petrović


Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je poraz od Argentine (82:90) u drugoj utakmici na olimpijskom turniru.  

Hrvatska uspjela vratiti nakon 19 poena zaostatka, ali preokret nije uspio.

Do sredine druge četvrtine nije bilo rezultatskih odvajanja, a onda dvije vezane trice ubacuje Nicolas Laprovitolla, odvodi Argentinu na 39:31 i stvara prvi put značajniju razliku na susretu.

 Argentina je puno bolje otvorila nastavak susreta i počela stvarati razliku. Hrvatska je u tom razdoblju imala velikih problema na obje strane parketa, a u 28. minuti Argentina je već stigla do plus 20 - 66:46.

Dvije minute prije kraja Mario Hezonja tricom smanjuje na 83:76, zatim ubacuje još jednu za 85:79, a minutu prije kraja Dario Šarić dovodi Hrvatsku još bliže, na 85:81.

Nakon što Nocioni nije pogodio, otvorila se velika prilika, lopta je došla do samog Simona na trici, ali nije ušla, Scola hvata skoka uz dosuđen faul Hezonji, slijede tehničke i Argentina završava posao.

Vrhunsku utakmicu odigrao je Dario Šarić s 19 poena, deset skokova i sedam asistencija, Bojan Bogdanović dodao je 18 poena i sedam skokova, a Mario Hezonja 16 poena.

Kod Argentine Luis Scola ubacio je 23 poena i uhvatio devet skokova, a po 13 poena dodali su Manu Ginobili i Nicolas Laprovitolla.

-  U drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Još sam vruć od utakmice, ali suđenje u drugom poluvremenu stvarno nije imalo smisla. Na njihovu prljavu igru smo nasjeli, počeli smo prigovarati i zato sm dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zamijeniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Ponavljam, još sam pod dojmom utakmice, pa ne bih htio nešto ishitreno reći, kaže Aco Petrović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.