OI: Hrvatski košarkaši izgubili od Argentine, Aco Petrović kaže da se igrao ragbi

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 09:04 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Argentina 82:90. Suđenje u drugom poluvremenu stvarno nije imalo smisla, žali se Petrović


Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je poraz od Argentine (82:90) u drugoj utakmici na olimpijskom turniru.  

Hrvatska uspjela vratiti nakon 19 poena zaostatka, ali preokret nije uspio.

Do sredine druge četvrtine nije bilo rezultatskih odvajanja, a onda dvije vezane trice ubacuje Nicolas Laprovitolla, odvodi Argentinu na 39:31 i stvara prvi put značajniju razliku na susretu.

 Argentina je puno bolje otvorila nastavak susreta i počela stvarati razliku. Hrvatska je u tom razdoblju imala velikih problema na obje strane parketa, a u 28. minuti Argentina je već stigla do plus 20 - 66:46.

Dvije minute prije kraja Mario Hezonja tricom smanjuje na 83:76, zatim ubacuje još jednu za 85:79, a minutu prije kraja Dario Šarić dovodi Hrvatsku još bliže, na 85:81.

Nakon što Nocioni nije pogodio, otvorila se velika prilika, lopta je došla do samog Simona na trici, ali nije ušla, Scola hvata skoka uz dosuđen faul Hezonji, slijede tehničke i Argentina završava posao.

Vrhunsku utakmicu odigrao je Dario Šarić s 19 poena, deset skokova i sedam asistencija, Bojan Bogdanović dodao je 18 poena i sedam skokova, a Mario Hezonja 16 poena.

Kod Argentine Luis Scola ubacio je 23 poena i uhvatio devet skokova, a po 13 poena dodali su Manu Ginobili i Nicolas Laprovitolla.

-  U drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Još sam vruć od utakmice, ali suđenje u drugom poluvremenu stvarno nije imalo smisla. Na njihovu prljavu igru smo nasjeli, počeli smo prigovarati i zato sm dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zamijeniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Ponavljam, još sam pod dojmom utakmice, pa ne bih htio nešto ishitreno reći, kaže Aco Petrović.