Meksikanci pokazali da se upornošću dolazi do rezultata, temperamentni Herrera zadovoljan

Petak, 13. lipnja 2014. 20:21 Napisao  Patrik Mršnik

Meksiko nikada u povjesti svjetskih prvenstava nije izgubio od jedne afričke momčadi, igra u pretežno plitkoj i zatvorenoj formaciji naročito odgovara momčadima s američkog kontinenta

Meksička nogometna reprezentacija slavljem nad Kamerunom upisala je kardinalna tri boda u svojim nastojanjima da dođe u drugi krug Svjetskog prvenstva. Pogotkom Oribea Peralte zaustavljene su kamerunske nade u iznenađenje, a hrvatska je reprezentacija nakon prvih sto i osamdeset minuta gurnuta na dno skupine A. Mekisko prema kladionicama nije bio veliki favorit, znalo se da afrikanci mogu iznenaditi posebice ako se u obzir uzme podatak da 'zeleni' u zadnje dvije pripremne utakmice nisu znali za pobjedu. 

Finke: Mogli smo puno bolje
U mixed zoni stadiona u Natalu nije es nakon susreta previše zadržavao kamerunski izbornik. Objasnio je kako je od svojih pulena više očekivao, trebalo je, kako veli, biti puno bolje.
- Nisam siguran da s ovakvom igrom mužemo puno napraviti u nastavku turnira. Moramo još puno stvari popraviti kako bi Hrvatsku i Brazil dočekali u boljoj formi, pred nama je vrijeme koje moramo kvalitetno iskoristiti. Čestitam Meksiku na pobjedi, moramo iz ovog poraza dosta toga naučiti i izaći mnogo jači, riječi su Volkera Finkea.

No, momčad njemačkog stratega Volkera Finkea prepala se 'osica' Miguela Herrere, dopustila Meksiku da zabije čak tri regularna pogotka, no suci na čelu s Kolumbijcem Roldanom priznali su samo jedan. I takav je bio dovoljan za trobod Meksikanaca, koji će se u sljedećem kolu susresti s Brazilom, dan uoči utakmice Hrvatske i Kameruna u Manausu. 

- Zasluženo smo pobjedili u jednoj teškoj utakmici po izuzetno neugodnom vremenu. Zadovoljan sam reakcijom svoje momčadi, no imamo još mjesta za napredak kojeg ćemo, nadam se pokazati u ogledima koji sljede. Kamerun se pokazao kao vrlo neugodna protivnik, znali smo kazniti njihove propuste i sada se možemo u miru posvetiti duelu protiv Brazila, rekao je Herrera, izbornik koji  je tu funkciju preuzeo u listopadu prošle godine.

Meksiko nikada u povjesti svjetskih prvenstava nije izgubio od jedne afričke momčadi, igra u pretežno plitkoj i zatvorenoj formaciji naročito odgovara momčadima s američkog kontinenta, poglavito tehnički i taktički potencijalno vrlo moćnom meksikancima. To je recept hrvatskoj reprezentaciji kako ne bi smjela igrati u dvoboju trećega kola koji će u Recifeu uslijediti kroz deset dana. 

Što se Kamerunaca tiče, malo se dobroga može reći o njihovom prvom nastupu, pa bi uz povratnike Pranjića i Mandžukića vrlo objektivno, sve osim pobjede Vatrenih bilo iznenađenje. Opasnim se pokazao jedino Assou-Ekotto, bek Tottenhama ubacio je dvije vrlo opasne lopte za Eto'oa, jednom i sam zaprijetio iz slobodnog udarca, to je igrač na kojeg treba obratiti pažnju. Najslabija karika je vratar Itandje, bivša rezerv a Sanderu Westerweldu u Liverpoolu pokazala se vrlo nesigurnom, iako je do 61. minute držala rezultat bez pogodaka. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.