Meksikanci pokazali da se upornošću dolazi do rezultata, temperamentni Herrera zadovoljan

Petak, 13. lipnja 2014. 20:21 Napisao  Patrik Mršnik

Meksiko nikada u povjesti svjetskih prvenstava nije izgubio od jedne afričke momčadi, igra u pretežno plitkoj i zatvorenoj formaciji naročito odgovara momčadima s američkog kontinenta

Meksička nogometna reprezentacija slavljem nad Kamerunom upisala je kardinalna tri boda u svojim nastojanjima da dođe u drugi krug Svjetskog prvenstva. Pogotkom Oribea Peralte zaustavljene su kamerunske nade u iznenađenje, a hrvatska je reprezentacija nakon prvih sto i osamdeset minuta gurnuta na dno skupine A. Mekisko prema kladionicama nije bio veliki favorit, znalo se da afrikanci mogu iznenaditi posebice ako se u obzir uzme podatak da 'zeleni' u zadnje dvije pripremne utakmice nisu znali za pobjedu. 

Finke: Mogli smo puno bolje
U mixed zoni stadiona u Natalu nije es nakon susreta previše zadržavao kamerunski izbornik. Objasnio je kako je od svojih pulena više očekivao, trebalo je, kako veli, biti puno bolje.
- Nisam siguran da s ovakvom igrom mužemo puno napraviti u nastavku turnira. Moramo još puno stvari popraviti kako bi Hrvatsku i Brazil dočekali u boljoj formi, pred nama je vrijeme koje moramo kvalitetno iskoristiti. Čestitam Meksiku na pobjedi, moramo iz ovog poraza dosta toga naučiti i izaći mnogo jači, riječi su Volkera Finkea.

No, momčad njemačkog stratega Volkera Finkea prepala se 'osica' Miguela Herrere, dopustila Meksiku da zabije čak tri regularna pogotka, no suci na čelu s Kolumbijcem Roldanom priznali su samo jedan. I takav je bio dovoljan za trobod Meksikanaca, koji će se u sljedećem kolu susresti s Brazilom, dan uoči utakmice Hrvatske i Kameruna u Manausu. 

- Zasluženo smo pobjedili u jednoj teškoj utakmici po izuzetno neugodnom vremenu. Zadovoljan sam reakcijom svoje momčadi, no imamo još mjesta za napredak kojeg ćemo, nadam se pokazati u ogledima koji sljede. Kamerun se pokazao kao vrlo neugodna protivnik, znali smo kazniti njihove propuste i sada se možemo u miru posvetiti duelu protiv Brazila, rekao je Herrera, izbornik koji  je tu funkciju preuzeo u listopadu prošle godine.

Meksiko nikada u povjesti svjetskih prvenstava nije izgubio od jedne afričke momčadi, igra u pretežno plitkoj i zatvorenoj formaciji naročito odgovara momčadima s američkog kontinenta, poglavito tehnički i taktički potencijalno vrlo moćnom meksikancima. To je recept hrvatskoj reprezentaciji kako ne bi smjela igrati u dvoboju trećega kola koji će u Recifeu uslijediti kroz deset dana. 

Što se Kamerunaca tiče, malo se dobroga može reći o njihovom prvom nastupu, pa bi uz povratnike Pranjića i Mandžukića vrlo objektivno, sve osim pobjede Vatrenih bilo iznenađenje. Opasnim se pokazao jedino Assou-Ekotto, bek Tottenhama ubacio je dvije vrlo opasne lopte za Eto'oa, jednom i sam zaprijetio iz slobodnog udarca, to je igrač na kojeg treba obratiti pažnju. Najslabija karika je vratar Itandje, bivša rezerv a Sanderu Westerweldu u Liverpoolu pokazala se vrlo nesigurnom, iako je do 61. minute držala rezultat bez pogodaka.