SLUŽBENO POSTAO BIVŠI

Zvonimir Boban dobio pisani otkaz

Subota, 07. ožujka 2020. 10:15 Napisao/la  SC

Milan jednostrano raskinuo ugovor

Zvone Boban
Zvone Boban

Zvonimir Boban dobio je izvanredni pisani otkaz!

Prema pisanju La Gazzetta dello Sport, sada već bivšem direktoru Milana vlasnici su otkazali suradnju bez ijedne izgovorene riječi.

Boban je nedavno u razgovoru za talijanske medije oštro kritizirao postupke čelnika kluba nakon što je postalo jasno da je izvršni direktor Milana Ivan Gazidis dogovorio suradnju s njemačkim stručnjakom Ralfom Rangnickom.

Budući da će Rangnick od iduće sezone određivati sportsku politiku Milana, jasno je da će ovlasti Zvonimira Bobana i Paola Maldinija biti ukinute.

Bobanove izjave nisu dobro sjele vlasnicima kluba, investicijom fondu Elliott Management u ime kojega klubom upravlja Gazidis.

U izvanrednom otkazu navodno piše da je ugovor raskinut zbog opravdanog razloga nakon Bobanovih komentara.

Budući da je Gazidis studirao na Oxfordu, vjerojatno zna pravno uobličiti otkaz.

Dojam je da Boban nije htio čekati da mu Gazidis ponudi sporazumni otkaz za razliku od Paola Maldinija, koji se ne oglašava u javnosti iako je jasno da više neće raditi posao zbog kojega je doveo Bobana.

- Milan potvrđuje da je obavijestio Zvonimira Bobana o raskidu suradnje. Klub se zahvaljuje Zvonimiru na suradnji u posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućnosti i njegovoj karijeri. Klub će nastaviti podržavati glavnog trenera Stefana Piolija i ostatak momčadi u preostalim utakmicama ove sezone. Ambijcije i dalje ostaju iste, a to je vratiti se u vrh europskog nogometa i ulagati u klub odgovorno i u skladu s financijskim fair playem, stoji u službenom priopćenju kluba.

- Zahvaljujemo se Zvoni na poslu koji je odradio u posljednjih devet mjeseci i želimo mu sve najbolje u budućim podhvatima. Sada se moramo okrenuti nogometu i onome što nam slijedi. Pioli i njegov stožer rade odličan posao i imaju našu punu podršku, rekao je Gazidis.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.