ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Pet godina spremao osvetu Matterazziju

Utorak, 20. rujna 2022. 22:54 Napisao/la  SC

Ibrahimović u autobiografiji opisao brutalni obračun

Pet godina spremao osvetu Matterazziju

Zlatan Ibrahimović objavio je autobiografiji pod nazivom Adrenalina, mnoga poglavlja opisuju karakter karizmatičnog napadača.

Posebno je zanimljivo poglavlje u kojemu Ibrahimović opisuje odnos s Marcom Materazzijem, nekadašnjim stoperom Intera i svjetskog prvaka u dresu Italije.

Materazzi je karijeru izgradio na provokacijama od kojih je najpoznatija postala ona u finalu SP-a 2006. godine, kada je Talijan verbalno isprovocirao Zinedinea Zidanea, koji je uzvratio udacem glavom zbog čega je dobio crveni karton.

Nije se Materazzi ustručavao brutalnih prekšaja na gornjoj granici dopuštenog_

- Marco Materazzi je ulazio u duele tako da vas ozlijedi, uvijek je imao strategiju kako da protivnika učini nervoznim. Kad netko nije dovoljno dobar u igri, pribjegava svim sredstvima da se pokaže. To je bio njegov stil, priča Ibrahimović u svojoj autobiografiji.

Utakmica Juventus - Inter, 2. listopada 2005. godine:

- Materazzi me uspio dobro udariti, uletio je s dvije noge. Morao sam otići na klupu da me doktor pokuša oporaviti. Šepam! Fabio Capello me želi zamijeniti, ja mu kažem: Ne, treneru! Mogu nastaviti! Vraćam se na teren samo da potražim Materazzija. U tom trenutku nogomet više nije bitan, za mene je utakmica bila gotova. Ali ne mogu ni hodati od bolova, Capello je to primjetio i izvadio me iz igre. Počinje čekanje, priča Ibrahimović, tadašnji igrač Juventusa čekao je pet godina da bi se osvetio.

Utakmica Milan - Inter, 12. studednog 2010. godine

- Vraćam se u Milano, ovaj put je igram u dresu Rossonera. Dolazi tjedan gradskog derbija, prvog u sezoni. Na početku drugog poluvremena dogodio se trenutak koji sam čekao pet godina. Lopta je na bila pola puta između Materazzija i mene. Znao sam da će uletjeti da me ozlijedi. Ali on nije znao da mu želim učiniti još gore stvari, jer je moj bijes sve više rastao. Kliznuo je s obje noge, skočio sam da izbjegnem udarac, podignem koljena i, dok on klizi ispod mene, udario sam ga po glavi. Čujem zvuk pucketanja i njegovo zveckanje od boli: 'Aaaah...'. (pogledajte video). Mogao sam se kotrljati po tlu, pretvarati se da sam i ja pretrpio štetu prilikom sudara. Umjesto toga mirno sam ustao i otišao. On leži dolje, a onda ga vode u bolnicu na preglede. Znam da sam ga dobro udario, u sljepoočnicu. Dejan Stanković (igrač Intera, op.a.), koji mi je prijatelj, dolazi me pitati: Zašto si to napravio, Zlatane?' Odgovaram mu: Zato što sam čekao pet godina. Zaboravi, Dejane! Odlazi! Sljedeći dan moram na aerodrom Linete, govore mi: Eno ga Materazzi!. Odgovaram: Dobro! Hajde da vidimo što hoće. Ustanem sa stolice! Možda me gleda! Pokaži mi kakav si čovjek, Matrix, govorim u sebi. Prošao je kraj mene ne rekavši ništa, ispričao je Ibrahimović.

Najzanimljivije je da su u razdoblju između dvije spomenute utakmice  Ibrahimović i Materazzi tri sezone bili suigrači u Interu!

Ibrahimović je iz Juventusa 2006. godine otišao u Inter odakle je 2009. godine otišao u Barcelonu pa tek onda u Milan.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.