Zlatan Ibrahimović: Volio bih imati današnji Zlatanov mozak u tijelu starom 25 godina

Petak, 18. prosinca 2020. 17:32 Napisao/la  SC
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović priznao je da nikad nije zadovoljan.

Bivši švedski reprezentativac i sa 39 godina igra sjajan nogomet, a od kada je u siječnju došao u Milan definitivno je najvažniji igrač u momčadi Stefana Piolija.

Iako je u veteranskim godinama i iako priznaje da se danas brže umara i da mu treba više sna, Ibrahimovć tvrdi da sa 39 godina „gura“ jače nego ikad do sada.

- Imam 39 godina i s onim što sam učinio tijekom svoje karijere sam zadovoljan. Nemam više obavezu raditi to što radim, ali još uvijek imam tu strast prema onome što radim. I sve dok je tako gurat ću još jače, rekao je Ibrahimović u razgovoru za UEFA.com.

- Nikad nisam zadovoljan, a uvijek želim više. Ne vidim puno igrača koji su mojih godina, ili su bili mojih godina, a da igraju poput mene. Onaj trenutak kada igrač navrši 30 godina polako postaje granica kada njegove kvalitete počinju padati, kada se polako približava trenutku da okonča karijeru. No, ja sam tek nakon 30 godina postajao sve bolji i bolji, dodao je Ibrahimović.

Osebujni nogometaš potom se osvrnuo na način na koji i sa 39. godina može biti u tako dobroj formi.

- Čujem da sportaši iz SAD-a govore da su potrošili više od milijun dolara da bi održali tijelo u formi. Imam 39 godina, u formi sam, nastupam na najvišoj razini, a trošim nula dolara da bih ostao u formi. Tajna nije u tome koliko novaca trošite da biste ostali u formi, tajna je u vašoj glavi, koliko želite biti u formi i koliko ste spremni žrtvovati za tu formu. To je tajna. To je mentalitet, a mentalitet ne košta ništa.

Ibrahimović s Cristianom Ronaldom dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca Serie A, postigao je deset golova ove sezone u šest utakmica koliko ih je odigrao.

Četiri utakmice propustio je zbog ozljede, njegov se povratak očekuje u nedjelju protiv Sassuola.

- Volio bih imati današnji mozak Zlatana Ibrahimovića u njegovom tijelu starom 25 godina, danas moram puno više spavati da bih se oporavio, nekada mi je nakon utakmice trebao jedan dan da se osjećam svježe, danas mi trebaju dva ili tri dana. No, igrat ću sve dok budem mogao nastupati na visokoj razini, kada to više ne budem u stanju jednostavno ću prestati. Moram osjećati da nešto vraćam, moram se osjećati živim i ne želim da nitko pomisli da imam nekakve olakšice jer imam 39 godina. Želim da me svi smatraju svjetskom klasom i da me uspoređuju sa svima koje smatraju svjetskom klasom. Tada se još više forsiram, dodao je Ibrahimović.

Ibra tvrdi da bi vrataru Juventusa Gianluigiu Buffonu bilo lakše nastaviti igrati do 50. godine.

- Njemu je jednostavno, mora samo mirno stajati i odbijati lopte. Ja se moram kretati, moram stvarati, moram doći u poziciju da mogu pucati, moram se nadmetati s fizički močnim braničima. Dakle, Buffon sigurno može duže stvarno ostati u formi, ali pružit ću mu tešku utakmicu, u svom je stilu dodao Ibrahimović.

I za kraj Zlatan je rekao da stari bolje od Benjamina Buttona, filmskog junaka kojega je utjelovio Brad Pitt.

- Ide mi bolje od njega. Ja sam živi dokaz. On je fikcija, ja sam stvarnost, zaključio je Zlatan.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.