Serie A: Zlatan Ibrahimović vodi Milan prema tituli prvaka, Napoli doživio domaći poraz

Nedjelja, 22. studenog 2020. 22:47 Napisao/la  SC

Ibrahimović dvostruki strijelac, Rebić asistent za drugi Ibrahimovićev pogodak,   od 65. minute Napoli igrao bez isključenog Bakayoka

Ibrahimović nadskočio  Koulibalyja
Ibrahimović nadskočio Koulibalyja

Zlatan Ibrahimović vodi Milan prema Scudettu, u debiju 8. kola Milan je pobijedio Napoli na Sao Paolu rezultatom 3:1.

U četvrtak na istom stadionu igra Rijeka kojoj ne ide u prilog domaći poraz Napolija.

Milan je bolje otvorio utakmicu, iskazivali su gosti više agresivnosti i poduzetnosti, Napoli je teško izlazio iz svoje trećine...

U 19. minuti Hernandez je ubacio slijeva, Ibrahimović je bio brži i viši od Koulibalyja, sjajni Šveđanin udarcem glavom s čak 12 metara loptu je skrenuo u daljnji kut - 0:1.

Ibrahimović je postigao deveti pogodak, šestu utakmicu zaredom postao je strijelac...

U nastavku utakmice Napoli je preuzeo incijativu kroz posjed lopte, kroz brzu pas-igru stvorila je domaća momčad nekoliko obećavajućih situacija, nekoliko je puta Donnarumma bio na velikim iskušenjima.

U 27. minuti Donnarumma je obranio Mertensov udarac izvana, u 28. minuti Napoli nije iskoristio najbolju priliku u prvom dijelu: Politano je u gužvi nakon ubačaja iz kuta osvanuu u čistoj poziciji za udarac, sa sedam metara loptu je poslao u gredu.

U drugom dijelu Milan je nastavio igrati isto, zbijeni gosti u svojoj trećini čekali su prilike za izlaske na visoko postavljenu obranu domaćina.

U takvim okolnostima u 54. minuti sjevnula je brza kontra Milana

Calhanoglu je pravodobno gurnuo loptu Rebiću po lijevoj strani, hrvatski napadač varkom tijela pokraj Manolasa osvojio je prostor za ubačaj, precizno odigranu loptu na drugoj vratnici Ibrahimović je majstorski koljenom gurnuo u mrežu - 0:2.

U 63. minuti Kessie je izgubio loptu u duelu koji je sudac mogao označiti prekršajem, Napoli je stekao prednost brzoga napada na nepostavljenu obranu Milana.

Mertens je uspio primiti loptu pokraj Romagnolija, Donnarumma nije imao šanse obraniti udarac sa 8 metara - 1:2.

U 65. minuti Bakayoko je isključen zbog drugoga žutog kartona koji je dobio nakon prekršaja na Hernandezu, Napoli je umanjio izglede da ostvari pozitivan rezultat.

U 79. minuti Ibrahimović je morao izaći zbog problema s mišićem što je itekako veliki razlog za brigu u Milanu.

Do kraja utakmice Napoli je s igračem manje preuzeo još veći rizik, ima u Napoliju toliko individualne kvalitete da su desetorica igrača mogla ostvariti veći posjed lopte od kompletne momčadi Milana.

Nekoliko se puta obrana gostiju zaljuljala pod pritiskom, ali je ostala na nogama!

Colombo je u 91. minuti mogao povećati vodstvo gostiju, Meret je obranio njegov udarac s 10 metara.

U 93. minuti Petagna je zadnji imao priliku vratiti Napoli u utakmicu, Donnarumma je obranio njegov udarac iz okreta s ruba kaznenog prostora.

U 95. minuti Hauge se probio lijevom stranom i loptu poslao u mrežu preko zaleglog Mereta - 1:3.

Na kraju je Donnarumma obranio Mertensov udarac, Napoli nije odustao do zadnjega sučevog zvižduka.

NAPOLI: Meret, Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui, Fabian Ruiz (90 Elmas), Bakayoko, Politano (68 Petagna), Lozano (56 Zielinski), Insigne, Mertens

MILAN: Donnarumma, Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers (73 Castillejo), Calhanoglu (87 Krunić), Rebić (74 Hauge), Ibrahimović (79 Colombo)

Utakmica 8. kola: Napoli - Milan 1:3 (Mertens 63/Ibrahimović 19, 54, Hauge 90+5)

Poredak: Milan 20, Sassuolo 18, Roma 17, Juventus 16, Inter 15, Napoli, Atalanta i Lazio 14, Verona 12,..

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.