Pogledajte kako je Zlatan Ibrahimović zaključio veličanstvenu karijeru

Nedjelja, 04. lipnja 2023. 23:53 Napisao/la  SC

Zlatan Ibrahimović jedan je od najkarizmatičnijih nogometaša koji su ikad kročili travnjacima, nogomet bez Ibre više nikad neće biti isti

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović zaključio je karijeru, legendarni švedski napadač pomalo neočekivano je na San Siru rekao zbogom nogometu, iako je još prije nekoliko dana objašnjavao da ima što dati ovom sportu.

Ibrahimović je zaplakao već tijekom utakmice, kada su mu se navijači Milana zahvalili veličanstvenom koreografijom, no ono što je uslijedilo po okončanju dvoboja protiv Verone malo je tko mogao očekivati.

- Došao je trenutak da kažem zbogom nogometu, ali ne i vama. Ne dišem, ali dobro je. Toliko emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put stigao u Milan, vi ste me usrećili. Kada sam drugi put došao, dali ste mi ljubav. Želim zahvaliti mojoj obitelji na strpljenju, a i svojoj drugoj obitelji, a to su igrači. Želim zahvaliti treneru i njegovom štabu na odgovornosti koju su mi pružili, rekao je Ibrahimović u svom obraćanju.

Nakon kratkog govora Ibrahimović je napravio krug San Sirom i zastao ispod legendarne Curve sud i poskakivao na skandiranje navijača: Tko ne skače, taj je Nerazzurro!

Ibrahimović je za Milan ukupno odigrao 169 utakmia i postigao 93 pogotka osvojivši pritom dva Scudetta i talijanski Superkup.

Ibrahimović je karijeru započeo u švedskom Malmeu 1999. godine, nakon toga je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Manchester United, LA Galaxy, PSG, oduševljavao je svojom nevjerojatnom nogometnom vještinom i lucidnošću, ali i svojim beskompromisnim stavom na terenu i izvan njega.

Jedan je od najkarizmatičnijih nogometaša koji su ikad kročili zelenim travnjacima, nogomet bez Zlatana Ibrahimovića više nikad neće biti isti.

U kaerijeri je ukupno odigrao 819 utakmica, postigao 493 pogotka, dodao tome 201 asistenciju

 Video Ibrahimovićevog oproštaja možete pogledati OVDJE

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.