SUVLASNIK KLADIONICE KOMENTIRAO AFERU Zlatan Ibrahimović: I ja sam nekada trošio novac u kockarnici, jer svatko može sa svojim novcem raditi što hoće, ali morate razumjeti situaciju!

Nedjelja, 15. listopada 2023. 18:42 Napisao/la  SC

Bonucci je bio jedan od najmanje dvojice suigrača koji su znali za Fagiolijevu ovisnost, ali za sada nema čvrstih dokaza da se Bonucci sam kladio

Zlatan Ibrahimović bio je suvlasnik kladionice
Zlatan Ibrahimović bio je suvlasnik kladionice

Talijanski mediji tvrde da je stoper Union Berlina i bivši kapetan Juventusa Leonardo Bonucci bio svjestan ovisnosti svog bivšeg suigrača Nicola Fagiolija, koji je u istrazi priznao da se ilegalno kladio čak i na rezultate Juventusa.

Pod istragom je barem desetak igrača, dvojica reprezentativaca Sandro Tonali i Nicolo morali su napustiti kamp prije utakmice protiv Malte nakon što su dali iskaze policiji.

Ako se dokaže da je Bonucci znao za ovisnost bišega suigrača, 36-godišnji također bi mogao biti kažnjen.

Prema istom izvoru Fagioli je prije nekoliko mjeseci obavijestio čelnike Juventusa da je postao ovisan o kockanju, isto tako obavijestio je policiju još u kolovozu, puno prije nego što je nastala medijska afera.

Fagioli je predao svoj telefon istražiteljima, koji su otkrili da su neki od njegovih bivših suigrača znali za njegovu ovisnost.

Bonucci je bio jedan od najmanje dvojice suigrača koji su znali za Fagiolijevu ovisnost, ali za sada nema čvrstih dokaza da se Bonucci sam kladio.

Inače, igrači imaju obvezu obavijestiti tužiteljstvo ako saznaju da se neki igrač kocka ili se namjerava ilegalno kockati. Za one koji to ne učine, uobičajena kazna je šestomjesečna suspenzija.

Fagiolijevi odvjetnici pokušvaju se nagoditi s tužiteljstvom nakon što je mladi igrač priznao krivicu, pokušavaju potencijalnu trogodišnju suspenziju smanjiti najmanje na pola.

Aferu klađenja u talijanskom nogometu prokomentirao je u nedjelju Zlatan Ibrahimović, koji se pojavio kao gost Festivalu dello Sport u Trentu.

Ibrahimović je govorio o bivšem suigraču iz Milana Sandru Tonaliju:

- Malo znam o priči, nikad nisam primijetio ništa čudno o njemu, ali ne treba suditi prije nego što sve saznate. Ako se bori s kockanjem, morate mu pomoći, jer je to ovisnost poput ovisnosti od droge. I ja sam nekada trošio novac u kockarnici, jer svatko može sa svojim novcem raditi što hoće, ali morate razumjeti situaciju, kazao je Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović posebno je zanimljiv talijanskim medijima, jer je bio suvlasnik kladionice Bethard.com,

Iako je njegova tvrtka Unknown AB imala samo 10% udjela u vlasništvu kladionice Bethard.com, Ibrahimoviću je zbog toga prijetila suspenzija, FIFA i UEFA igračima je strogo zabranila imati financijski interes u kladionicama.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.