Vrijedi sanjati: Robinu Gosensu snovi bi se mogli obistiniti u Barceloni

Ponedjeljak, 21. lipnja 2021. 09:06 Napisao/la  SC
Robin Gosens, strijelac pogotka protiv Porugala
Robin Gosens, strijelac pogotka protiv Porugala

Robin Gosens bio je jedan od najboljih igrača njemačke reprezentacije u pobjedi protiv Portugala, obojica bočnih braniča (Kimmich - Gosens) bili su ključni igrači u vrhunskoj njemačkoj izvedbi.

Kimmich je dokazana klasa, jedan je od najboljih igrača Bayerna, a Gosens je poziv dobio kao igrač Atalante, manjeg talijanskog kluba koji s malim budžetom igra velike utakmice.

Gosensova igra nije prošla nezapaženo, španjolski mediji javljaju da je Barcelona iskazala izravni interes za igrača kojega je Atalanta platila milijun eura Heraklesu.

Riječ je o vrsnom lijevom braniču neobične karijere, do 18. godine Gosens je živio normalno, radio je na benzinskoj stanici, nogomet je igrao rekreativno.

Zapazili su ga skauti Vitesea, karijera 26-braniča počela se brzo razvijati, 2017. godine stigao je u Atalantu, koja je zadnjih sezona postala europski hit.

Prošle sezone za Atalantu je odigrao 44 utakmice i postigao čak 12 golova.

Gosens nije tipičan nogometaš, tijekom korona-stanke napisao je autobiografiju naslovljenu "Vrijedi sanjati" (fotografija dolje).

Uskoro bi mu se u dresu Barcelone mogli obistiniti svi snovi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.