×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Vlasnik Intera Moratti o konkurentima: Divim se Juventusu, htio sam da Napoli bude prvak

Četvrtak, 12. travnja 2012. 21:47 Napisao/la 

Divim se Juventusu! Oni su sjajna vijest za talijanski nogomet i Serie A. Ne, nitko nije očekivao da će biti tako dobri, ali igraju sjajno, iznimno su učinkoviti, rekao je Massimo Moratti

Massimo Moratti je osebujan tip. Naftni magnat utukao je milijarde u Inter, koji mu je tek kada je stigao Jose Mourinho vratio dio "duga". Iako će mnogi reći kako su "nerazzurri" pokupili sve više zbog toga što je konkurencija (Juventus, Milan) bila "na remontu", nego zato što su imali zvjezdanu momčadi. Ove sezone Inter je opet luta, Andrea Stramaccioni je treći čovjek na klupi, nakon Gasperinija i Ranierija. Moratti je konačno progovorio o aktualnom trenutku svoje najdraže igračke.

- Kod Stramaccionija mi se sviđa jednostavnost obavljanja posla. Nema filozofije, prenemaganja, fokusiran je na bitno, ne gubi vrijeme na nebitno, rekao je Moratti o mladom treneru Intera. Za sada, još uvijek nije sigurno hoće li Stramaccioni ostati na klupi. Ovisit će i o tome hoće li "nerazzurri" dohvatiti treću poziciju i plasirati se u Ligu prvaka iduće sezone. Do prije dva tjedna to se činilo nemogućom misijom, ali danas opet svi u domu Intera vjeruju. Moratti također.

- Moramo biti svjesni da nas čeka još uvijek dug put. I težak posao. Nije nam bilo lako ove sezone, ali u posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova što je, mislim, odlučan rezultat.

Scudetto će ostati samo misaona imenica. Neki drugi će odlučivati o njemu. Iako u pravilu ne voli pričati o konkurenciji, Moratti je ovog puta bio poprilično izravan.

- Divim se Juventusu! Oni su sjajna vijest za talijanski nogomet i Serie A. Ne, nitko nije očekivao da će biti tako dobri, ali igraju sjajno, iznimno su učinkoviti. Milan? Oni su i dalje strukturalno vrlo moćni. Ali, ako me već pitate za koga navijam kad je u pitanju borba za scudetto, kad već ne može Inter onda bih volio da to napravi - Napoli!

Na kraju je Moratti, koji se novinarima obratio na otvaranju novog restorana Javiera Zanettija i Estebana Cambiassa, argentinskog dvojca iz Intera, rekao nekoliko riječi i o pričama kako bi Leonardo opet mogao voditi Inter. Jer, navodno, odlazi iz PSG-a...

- Pročitao sam i ja to, ali iskreno, ne znam ništa. Čujem se s Leonardom, ali nismo razgovarali o novoj sezoni niti o njegovom povratku u Inter. Mi imamo trenera, a o svemu ostalome kada za to dođe vrijeme, zaključio je Moratti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.