U našoj svlačionici dva naroda uključena u rat imaju lica Ruslana i Alekseja!

Ponedjeljak, 28. veljače 2022. 16:11 Napisao/la  SC

Uoči utakmice Atalante protiv Sampdorije na društvenim mrežama oglasio se talijanski reprezentativac Matteo Pessina

Ruslan Malinovski
Ruslan Malinovski

Atalanta u ponedjeljak u zadnjoj utakmici 27. kola igra protiv Sampdorije!

Momčad Giana Piera Gasperinija prolazi krizno razdoblje u sezoni, igrači već pet utakmica nisu pobijedili, dvaput su poraženi...

Uoči utakmice protiv Sampdorije na društvenim mrežama oglasio se talijanski reprezentativac Matteo Pessina, koji je ovako opisao jedinstvo u svlačionici koje ne može poremetiti ni rat!

Evo njegove objave:

Možda zvuči kao klišej čuti nogometaša kako kaže: Ne ratu. Možda zvuči kao klišej čuti da je rat uvijek pogrešan. Ali da je stvarno tako, ne bismo bili ovdje, 2022. godine, da to sve zajedno ponovimo.
Razmišljam o tome danima, ali ne mogu si dati odgovor: kako se to može dogoditi nakon patnje proživljene u posljednje dvije godine?
U našoj svlačionici dva naroda uključena u rat imaju lica Ruslana i Alekseja. "Mali" (Ruslan Malinovski, op.a.) je introvertiran, dostupan tip snažnog karaktera. "Mira" (Aleksej Mirančuk, op.a.) je jednostavan momak, možda najbolji kojeg poznajem, sramežljiv i strastven slično kao ja.
Neki dan, dok je ratno ludilo okrenulo Rusiju protiv Ukrajine, zagrlili su se u Zingoniji (klupski kamp, op.a.). Svi smo ih prigrlili i tako ćemo nastaviti činiti u ovom teškom trenutku kao velika obitelj. Ovo je nogomet koji ujedinjuje ono što ljudsko ludilo pokušava podijeliti.
Zaustavite rat u Ukrajini!,
napisao je Pessina.

Aleksej Mirančuk je ruski reprezentativac, Ruslan Malinovski je ukrajinski reprezentativac!

U Atalanti su zajedno od ljeta 2020. godine, kada je Mirančuk stigao iz moskovskog Lokomotiva.

Malinovski je u četvrtak postigao dva pogotka u pobjedi (3:0) protiv Olympiakosa, Gasperini je otkrio da je prije utakmice Malinovskog pitao osjeća li se spremnim igrati zbog situacije u kojoj se zatekla njegova obitelj u Ukrajini.

- Nogomet ne može riješiti probleme, ali nadam se da može dati mali doprinos da se svi osjećaju bolje, odgovorio mu je Malinovski koji je tijekom proslave golova istaknuo majicu s porukom "No war in Ukraine".

Aleksej Mirančuk zbog ozljede nije bio u rosteru u zadnjim utakmicama protiv Fiorentine (0:1) i Olympiakosa (3:0).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.