Transfer Dušana Vlahovića postao glavna politička tema u Firenci

Četvrtak, 27. siječnja 2022. 12:22 Napisao/la  SC

Ovaj transfer je sramota za grad Firencu, navijači Fiorentine su opet zgaženi! Ovo je još jedan dokaz da se moderni nogomet udaljava od navijača, kaže gradonačelnik Dario Nardella

 Rocco Benito Commisso
Rocco Benito Commisso

 Transfer Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus glavna je tema u europskom nogometu, transfer vrijedan 75 mil. eura privodi se kraju, srpski reprezentativac već je odabrao broj 7 na dresu...

Posebno je zanimljivo da se zbog transfera cijela Firenca dignula na noge, transfer u Juventus postao je politička tema:

- Na televiziji smo, pa ću pažljivo birati riječi. Firenca danas tuguje. Imao sam 15 godina kada je Roberto Baggio u to vrijeme prešao u Juventus. I sam sam nastupao u tadašnjim protestima na Piazzi Savonarola. Ljut sam što uvijek prodajemo svoje zvijezde Juventusu, rekao je Matteo Renzi, inače bivši predsjednik talijanske vlade i jedan je od najpoznatijih lokalnih političara.

- Ovaj transfer je sramota za grad Firencu, navijači Fiorentine su opet zgaženi! Žalosno je što naš najbolji igrač odlazi usred sezone, a uz to će pojačati naše rivale u Seriji A. Ovo je još jedan dokaz da se moderni nogomet udaljava od navijača. Ništa više nije istinsko, nogometom dominiraju pojedinci koji jednostavno imaju previše utjecaja i moći. Romantika je mrtva, požalio se gradonačelnik Firence Dario Nardella.

Na udaru lokalnih političara je vlasnik Fiorentine Rocco Benito Commisso.

Kada je Amerikanac talijanskog porijekla za Fiorentinu 2019. godine platio 170 mil. eura i preuzeo zapušteni klub koji je sezonu završio na 16. mjestu Serie A, isti su političari Commissa dočekali kao spasitelja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.