TALIJANSKO PRVENSTVO

Roma i Lazio remizirali, Totti spasio Vučicu

Ponedjeljak, 08. travnja 2013. 22:57 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Roma - Lazio 1:1 (Hernanes 16/ Totti 57)

SERIE A - 31. kolo

ROMA - LAZIO 1:1

Stadion Olimpico. Gledatelja: 55.000

Sudac: Paolo Mazzoleni (Bergamo)

Strijelac: 0:1 Hernanes (16), 1:1 Totti (57)

Žuti kartoni: Castan, De Rossi, Pjanić, Lamela (Roma), Radu, Lulić, Biava (Lazio)

Crveni karton: Biava (69)

ROMA: Stekelenburg, Torosidis, Castan, Marquinhos, De Rossi (53 Destro), Bradley, Pjanić, Marquinho, Florenzi (74 Dodo), Totti, Lamela

LAZIO: Marchetti, Biava, Radu, Cana, Ledesma, Hernanes, González, Candreva, Lulić, Onazi, Klose (60 Kozak)

Nogometaši Rome i Lazija podijelili su bodove u rimskom derbiju, remiziravši prvi puta nakon travnja 2007. godine. Roma je tako prekinula niz od tri uzastopne pobjede gradskog rivala. Ishodom mogu biti zadovoljni i jedni i drugi. Lazio jer je do boda stigao s igračem manje (Biava), a Roma jer je nadoknadila 1:0 suparnika koji je pri tom rezultatu imao i najstrožu kaznu.

No, priliku s kreča propustio je Hernanes koji se nakon početnog gola pretvorio u tragičara utakmice. Brazilac je u 49. minuti promašio jedanaesterac pa onda u 55. skrivio najstrožu kaznu iz koje je Totti postavio konačan rezultat.

Lazio je poveo u 16. minuti. Lulić je povukao sa desne strane, pronašao u sredini Hernanesa, koji je fino okrenuo Castana i onda pravom bombom s dvadeset metara pogodio same desne rašlje nemoćnog Stekelenburga. Lazio je bio puno bolja momčad u prvome dijelu, Rome nije bilo nigdje. Samo četiri minute kasnije "nebesko-plavi" su mogli povećati vodstvo, ali je lukavi pokušaj Lulića iskosa Stekelenburg u padu teškom mukom obranio. Roma je prvi puta ozbiljnije zaprijetila u sudačkoj nadoknadi, ali je Tottijevu bombu uz manje probleme odbio sigurni Marchetti.

U trećoj minuti nastavka Marquinhos je nespretno igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, a sudac Mazzoleni opravdano pokazao na "kreč". Izvođenja se uhvatio Hernanes koji je uzeo kratak zalet i potom promašio cijeli okvir vratiju. Brazilac se nekoliko minuta kasnije pretvorio u u tragičara. Pjanić je u 54. minuti fino prošao po desnoj stani, a Hernanes ga je neoprezno srušio. Siguran realizator bio je rimski imperator Totti, koji je pogodio desni kut nemoćnog Marchettija i zabio 12. gol ove sezone, te ukupno 227. u Serie A. Roma je u 64. minuti mogla povesti, ali je Marchetti fenomenalnim obranama prvo spriječio Tottijev pokušaj iz slobodnjaka, pa potom i Florenzijev iz blizine.

Tablice omogućuje Sofascore