Thierry Henry otkrio zbog koga je svojedobno otišao iz Juventusa

Utorak, 30. kolovoza 2022. 13:00 Napisao/la  SC
Thierry Henry
Thierry Henry

Thierry Henry prvi put je rekao zbog koga je svojedobno otišao iz Juventusa za koji je igrao u mandatima Marcella Lippija i Carla Ancelottija.

- Kada sam došao u Juventus, imao sam problema s leđima, ali sam želio odmah igrati. Nisam igrao prve utakmice pod Lippijem, jer me vidio kao prvog napadača. Onda ga je zamijenio Ancelotti, počeo sam igrati malo bolje, nakon utakmice s Romom počeo sam zabijati i asistirati. Napustio sam Juventus, jer me Moggi nije poštovao. Nešto se dogodilo s njim, ne želim ići u detalje. Možda bih ostao u Juventusu da nije bilo toga, kazao je svojedobno ponajbolji napadač na svijetu.

Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi u to je doba bio najmoćniji čovjek u talijanskom nogometu iz kojega 2006. godine doživotno izbačen nakon što se u aferi Calciopoli otkrilo kako je namještao utakmice.

- Wenger ga je želio, shvatio je da u engleskom nogometu ima više prostora. Nije bila pogreška prodati Henryja, doveo sam ga za 20 i prodao za 33 milijuna, te kupio Davida Trezegueta za 18 milijuna. Kako možete reći da sam pogriješio, objasnio je tada Moggi zašto je Arsenalu prodao Henryja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.