Talijani prvi zatražili da UEFA-e zaštiti nacionalna prvenstva na štetu EURO-a

Subota, 14. ožujka 2020. 21:41 Napisao/la  SC

Pojavio se prijedlog da se EURO 2020 odgodi za prosinac, zimski termin više problematičan zbog europskih natjecanja nego zbog nacionalnih prvenstava

Čeferin i Gravina
Čeferin i Gravina

Talijanski savez prvi je javno zatražio od UEFA-e da stane u zaštitu nacionalnih prvenstava na štetu EURO-a 2020.

Uoči sastanka u utorak na kojemu će se svih 55 članica UEFA-e očitovati o sudbini europskog nogometa kojega je zaustavio koronavirus, predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina predložio je sljedeće:

- Čekamo sastanak UEFA-e u utorak i prijedlog koji će podnijeti predsjednik Aleksandr Čeferin. Prvi smo predložili reviziju međunarodnog kalendara! Uzimajući u obzir koliko smo daleko od završetka klupskih natjecanja, domaće lige moraju biti prioritet. Naš prvi cilje je da zaključimo sezonu Serie A kao što je planirano. Ako ne uspijemo, iznio sam tri opcije o kojima se može raspravljati, smatra Gravina.

EURO 2020 trebao bi početi 12. lipnja, nemoguća je misija do tada završiti nacionalna prvenstva u vodećim europskim ligama.

Pojavio se prijedlog da se EURO 2020 odgodi za prosinac, zimski termin više problematičan zbog europskih natjecanja nego zbog nacionalnih prvenstava.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.