Talijanski ministar vanjskih poslova proglasio Luciana Spallettija veleposlanikom

Utorak, 10. listopada 2023. 10:15 Napisao/la  SC
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti

Antonio Tajani, talijanski ministar vanjskih poslova i zamjenik premijera, izbornika Azzurra Luciana Spallettija proglasio je novim veleposlanikom na konferenciji za novinare u Covercianu.

- Uvjeren sam da talijansku vanjsku politiku kroje oni koji Italiju predstavljaju u svijetu. Ne samo ministar vanjskih poslova. Sport nisu samo mišići, već i izražavanje vrijednosti. Sport je sredstvo protiv ratova. U prošlosti bi ratovi prestali zbog sportskih događaja. Želimo da pozitivna slika sporta postane korisna vanjskoj politici zemlje. Uvjeren sam da mnogi treneri mogu biti savršeni ambasadori Italije. Uvjeren sam da nas neke ličnosti iz svijeta sporta mogu predstavljati. Biti poznat nije dovoljno. Morate biti slika dobre Italije i dati pozitivnu sliku Italije. Supstanca je potrebna. Trener mora voditi mlade momke, biti im primjer i dati im pravila. Pobjeda u sportu daje kredibilitet. Moglo bi biti igrača s izvanrednim nogama, ali oni nestaju ako im nedostaje mentaliteta. Moramo se pobrinuti da svaka mlada osoba koja se bavi sportom koristi sport kao osnovnu vrijednost u svom životu. Iz svih ovih razloga vjerujem da Spalletti ima prave kvalitete da bude veleposlanik, obrazložio je svoju odluku Tajani.

Inače, Tajani je veleposlanicom već proglasio Elisabettu Cocciaretto, najbolju talijansku tenisačicu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.