TALIJANSKI KUP

Roma u polufinale preko Fiorentine

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 00:14 Napisao/la  SC

Utakmica 1/4 finala Talijanskog kupa: Fiorentina - Roma 0:1  (Destro 97')

 

Talijanski kup – ¼ finale

FIORENTINA - ROMA 0:1

Stadion "Artemio Franchi". Gledatelja: 20.003

Sudac: Rizzoli (Bologna)

Strijelac: 0:1 Destro (97')

Žuti kartoni: Aquilani, Tomović, Neto, Savić (Roma), Florenzi, Burdisso, Pjanić, Leandro Castan, Bradley, Taddei (Roma)

Crveni kartoni: Taddei (Roma 117'-drugi žuti karton), Dodo (Roma 120'+2 - izravni crveni karton), Cuadrado (Fiorentina 120'+2 - izravni crveni karton).

FIORENTINA: Neto, Tomović, Rodriguuez, Savić, Cuadrado, Aquilani, Magliaccio (65' Romulo), Borja Valero, Pasqual (od 106' Llama), Jovetić, Toni (78' Ljajić).

ROMA: Goicoechea, Marquinhos, Castan, Burdisso, Piris (od 81' Taddei), De Rossi, Bradley, Balzaretti (59' Dodo'), Pjanić (102' Tachtsidis), Destro, Florenzi.

Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale Kupa Italije gdje će u dvomeču snage odmjeriti sa milanskim Interom. Roma je u srijedu nakon prave drame poslije produžetaka u Firenzi pobijedila Fiorentinu, a jedini pogodak postigao je Mattia Destro matiravši iz blizine Neta nakon sjajnog proigravanja Miralema Pjanića u 97. minuti.

Od početka utakmice išlo se "do maksimuma", jer je utakmica za obje momčadi bio jedini put prema Europi. Fiorentina je imala puno više izglednih prigoda, a promašivali su ih Florenzi, Destro, De Rossi, Tomović i Rodriguez.

Fiorentina nije imala niti sreće. U "regularnom vremenu" stativu je pogodio Aquilani, a u sudačkoj nadoknadi prije produžetaka prečku je stresao Borja Valero. Potom je Savić na gol-liniji osujetio pokušaj loba Destra i ušlo se u produžetak. Nakon pogotka Destra uslijedilo je i treće "drvo" za domaćine, a pogodio ga je Cuadrado.

Kako je vrijeme odmicalo nervoza je jačala, a "pukao" je Rodrigo Taddei koji je u 115. i 117. minuti dobio žute kartone te je morao na prijevremeno tuširanje. Naglo se otvorila prilika domaćima, no posljednje minute potrošene su na rasprave i naguravanja kada su isključeni domaćima Cuadrado i gostima Dodo', koji su s tučnjavom nastavili i na putu prema svlačionici. U naguravanju je nastradao jedan redar, a cijela se momčad sjurila prema tunelu. SItuacija se brzo smirila i utakmica je privedena kraju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.