Talijanski kup: Roma stekla pogodak prednosti pred Interom nakon prve utakmice polufinala

Srijeda, 23. siječnja 2013. 23:55 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Talijanskog nogometnog kupa: Roma - Inter 2.1

Prva polufinalna utakmica Talijanskog nogometnog kupa

ROMA - INTER 2:1

Stadion "Olimpico". Gledatelja: 28.415

Sudac: De Marco (Chiavari)

Strijelci: 1:0 Florenzi (13'), 2:0 Destro (33'), 2:1 Palacio (44').

Žuti kartoni: Lamela, Burdisso (Roma), Alvaro Pereira, Chivu, Guarin (Inter)

ROMA: Stekelenburg, Piris, Marquinhos (60' Castan),Burdisso, Balzaretti, Bradley, Tachtsidis, Florenzi (77' Perrotta), Lamela, Destro, Totti (86' Marquinho).

INTER: Handanović, Ranocchia, Chivu, Juan Jesus, Zanetti, Cambiasso, Obi (46' Nagatomo), Alvaro Pereira (75' Alvarez), Benassi (65' Gargano), Guarin, Palacio.

Samo tri dana nakon što su u Serie A odigrali 1:1, Roma i Inter sastali su se u prvoj utakmici polufinala Kupa. Bio je to treći ovosezonski okršaj ovih momčadi, a do druge pobjede stigla je Roma koja je osigurala prednost od 2:1 uoči uzvrata 17. travnja u Milanu.

Po tradiciji oba su trenera bitno izmijenili početne postave u odnosu na prvenstveni susret. Zdenek Zeman morao je složiti sastav bez De Rossija, Osvalda i Pjanića, a Andrea Stramaccioni bez Samuela, Stankovića, Cassana i Milita. Marko Livaja ovaj je susret odgledao sa klupe.

Roma je bolje ušla u utakmicu, a nagrada im je stigla već u 13. minuti. Piris je centrirao s desne strane, a u srcu Interovog šesnaesterca Florenzi iskoristio vrlo loše postavljanje Ranocchije i Chivua te udarcem glavom pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Handanovića. U 17. minuti Guarin je iz dobre situacije pogodio vratnicu, a samo minutu kasnije sjajnu je priliku za 2:0 imala Roma. Totti je dosta oklijevao u situaciji jedan na jedan s Handanovićem pa je Slovenac uspio odbiti loptu. Na nju je natrčao Lamela i pucao po sredini vrata, a njegov je udarac malo ispred crte zaustavio Ranocchia.

Igrala se 33. minuta kada se u velikoj mjeri ponovila situacija iz 13. minute. Asistent je ponovno bio Piris, gol je postignut udarcem glavom, obrambeni posao loše je odradio Ranocchia, Handanović je bio nemoćan, a promijenio se tek strijelac. Tu je ulogu ovoga puta odradio Destro. U 38. minuti Handanović je jednom nespretnom reakcijom umalo gurnuo svoju momčad u zaostatak od tri gola, ali lopta nakon pokušaja Destra ipak nije prešla crtu.

Na drugoj strani Stekelenburg je zaustavio Guarinov udarac, ali u 44. minuti je ipak morao po loptu u mrežu. Cambiasso je izveo slobodni udarac, Palacio je pobjegao Burdissu i uoči odlaska na odmor smanjio Interov zaostatak.

Taj je pogodak osokolio Nerazzurre pa su u nastavak krenuli nešto odlučnije. U prvih petnaestak minuta drugog dijela imali su više opasnijih napada od domaćina, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Stekelenburga. Ritam utakmice u nastavku je znatno pao, a Rimljani su do prve ozbiljnije prilike došli tek u 64. minuti kada je Totti pucao preko gola. Četiri minute kasnije Palacio je imao odličnu priliku za 2:2, ali se nije dobro snašao pred Rominim vratima.

U posljednjih 20 minuta igra je bila isprekidana brojnim izmjenama, a kvalitetom daleko slabija u odnosu na prvo poluvrijeme. Stramaccioniju se umalo isplatilo uvođenje Alvareza koji je u 77. minuti pucao malo pored gola, a dvije minute kasnije nakon dobrog solo-prodora u blok Perrotte. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.