ZVONIMIR BOBAN Superliga je bila apsurdni plan, koji je umro u dva dana! Zapravo, nikada se nije ni rodio! Superliga nikada neće postojati!

Srijeda, 24. kolovoza 2022. 14:27 Napisao/la  SC

Juventus, Real Madrid i Barcelona još uvijek su formalno nositelji projekta elitnog natjecanja zatvorenog tipa koji se zove Superliga

Zvonimir Boban
Zvonimir Boban

Zvonimir Boban u razgovoru za La Gazzetta dello Sport govorio je o Supeligi, Juventus, Real Madrid i Barcelona još uvijek su formalno nositelji projekta elitnog natjecanja zatvorenog tipa koji se zove Superliga

- Superliga je bila apsurdni plan, koji je umro u dva dana. Zapravo, nikada se nije ni rodio. Svaki plan koji na prvom mjestu ne uključuje vrijednosti sporta osuđen je na loš završetak. Nogomet pripada svima koji ga vole, a Superliga je bila pogrešan pokušaj koji je propao kako je i zaslužio. Previše smo pričali o tome. Superliga nikada neće postojati, tvrdi Boban.

Direktor Monze Adriano Galliani predložio je da bi europski klubovi mogli osnovati Superligu koja bi izazvala klubove Premierlige.

- Poštujem Adriana, ali njegove su me izjave razočarale. To je izdaja njegove i povijesti Milana. Dok je Serie A dominirala u Europi, nitko nije razmišljao o drugim ligama. Željeli bismo vidjeti više ravnoteže između različitih liga. Kad se izgrade novi stadioni, siguran sam da će Serie A napredovati i moći se natjecati s Premierligom. O novim stadionima u Italiji su trebali razmišljati prije 30 godina, ali bolje ikad nego nikad, smatra Boban.

Evo što šef UEFA-e za nogomet kaže o VAR-u:

- Kritika na početku bila je logična, ali nakon svih poboljšanja, svatko tko sada kritizira VAR je intelektualno nepošten. VAR nije promijenio nogomet, ali ga je očistio. To je oblik zaštite za suce koji mogu pogriješiti. Sada je teško razmišljati o nogometu bez VAR-a i ponosan sam na to, naglasio je Boban.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.