Sukobili se igrači Cagliarija i Milana, rasističko vrijeđanje opet aktualna tema

Nedjelja, 20. ožujka 2022. 12:44 Napisao/la  SC
Sukob na terenu zbog događanja na tribinama
Sukob na terenu zbog događanja na tribinama

Milan je pobijedio (1:0) Cagliari u utakmici nakon koje je rasizam opet aktualna tema u talijanskom nogometu.

Nakon što su rasistički su vrijeđani igrači Milana Mike Maignan i Fikayo Tomori, na središtu igrališta nastala je gužva, počelo je naguravanje između igrača, pravdu je aktivno pokušao tražiti Zlatan Ibrahimović...

- Ovaj dan u Seriji A bio je posvećen borbi protiv rasizma, ali pred nama je još dug put i moramo se nastaviti boriti zajedno, službeno je objavio Milan nakon utakmice.

- Mike Maignan mi je rekao da je čuo neke uvrede iza gola. Prvi put je tako reagirao, što znači da se nešto dogodilo. Isto mi je rekao i Tomori. Uvijek se kaže kada se takve stvari dogode, da to nitko ne zaslužuje, kazao je trener Stefano Pioli.

Jasno, igrači Cagliarija stali su u obranu svojih navijača što je bio glavni razlog sukoba:

- Nisam ništa čuo. To je vrlo delikatna stvar, ali ja sam u to vrijeme bio u veznom redu. Ovo nije ugodna situacija, ali ja sam ovdje već osam godina i branit ću navijače jer nisam ništa čuo, rekao je Pedro.

Talijanski savez službeno je najavio istragu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.