Sudac prekinuo utakmicu zbog rasističkoga vrijeđanja Ivana Jurića

Nedjelja, 28. svibnja 2023. 11:38 Napisao/la  SC

Jurić živi u Italiji više od dvadeset godina, gdje je počeo trenersku nakon što je završio igračku karijeru

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Rasizam nije samo španjolski problem na nogometnim stadionima, sudac utakmice između Spezije i Torina prekinuo je utakmicu zbog rasističkoga vrijeđanja Ivana Jurića!

Treneru Torina navijači Spezije vikali su: Cigane, cigane!

- Uobičajene uvrede. Pokušavam ne reagirati, ali nije lako. Nevjerojatno je da se tako odvratne stvari događaju 2023. godine. Sudac je dobro postupio, u ovakvim situacijama logično je da se ne osjećaš dobro. Uvrede su bile upućene samo meni, vikali su mi da sam 'cigan'. Općenito nije lako kad vam viču da ste 'cigan', 'majmun', 'crnac'... U redu je ako vam viču 'klaune', ali kada te ovako gadno vrijeđaju, kazao je Jurić nakon utakmice.

Utakmica je prema FIFA-protokolu prekinuta nekoliko minuta kao upozorenja, dežurni spiker najavio je mogući prekid utakmice ako navijači ne prestanu vrijeđati Jurića.

- Želim istaknuti da me je samo nekoliko ljudi nazvalo Ciganinom, ali trenutak kasnije cijeli stadion je skandirao da sam lakrdijaš. U tom su trenutku svi bili uvučeni u ovu ružnu situaciju, svi bi se trebali sramiti, zaključio je Jurić.

Inače, Jurić živi u Italiji više od dvadeset godina, gdje je počeo trenersku  nakon što je završio igračku karijeru.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.