MILAN POSTAO LIDER

Stefano Pioli smiruje strasti

Nedjelja, 18. listopada 2020. 00:05 Napisao/la  SC

Ima klubova koji su uložili više od Milana

Stefano Pioli
Stefano Pioli

Milan je pobijedio (2:1) Inter u gradskom derbiju i ostao sam na vrhu ljestvice, što se odavno nije dogodilo:

- Već sam rekao da rezultat ove utakmice neće biti presudan na ovaj ili onaj način. Naravno, zadovoljni smo što smo pobijedili stranu koja ima puno kvalitete i koja nam je stvarala mnogo problema, ali dobro smo izdržali i uzvraćali udarce kad smo imali priliku. Važna je pobjeda, ali dug je put pred nama i toliko toga još trebamo poboljšati, kazao je Pioli.

Ibrahimović je bio nezaobilazna tema, postigao je oba pogotka za Milan nakon što se vratio iz izolacije zbog koronavirusa.

- Bio je jako umoran, čak je tražio da izađe, ali ovaj put sam ga ignorirao! Zlatan je izvanredan, svojim talentom, odlučnošću i karakterom toliko toga prevaziđe. Uzoran je profesionalac, daje sve za svoju momčad, želi pobijediti sve, od finala kupa do treninga. Ne mogu si pripisati nikakvu zaslugu za Ibrahimovićeve igre, rekao je Pioli.

Milan djeluje vrlo kompaktno, u ranoj fazi prvenstva djeluje dovoljno kompetitivno da bi mogao ostvariti najviše ciljeve:

- Naučili smo iz pogrešaka, momčadski duh je nevjerojatan, marljivo radimo za svoje ciljeve. Pobijedili smo u svakoj utakmici ove sezone, ali niti jedna nije bila laka, što znači da se moramo poboljšati taktički i tehnički, jer se ne možemo uvijek osloniti na karakter. Volim razmišljati pozitivno i smatram se optimistom, ali također priznajem da postoje barem tri ili četiri kluba koja su uložila više od nas i koji su u naprednijoj fazi. Mi smo ambiciozni, ali u velikoj mjeri ulažemo u budućnost. Trenutno ima sedam klubova na visokoj razini u Serie A, samo će njih četiri biti zadovoljni mjestom u Ligi prvaka na kraju sezone. Ako želite konkurirati za ​​Scudetto, morate podići razinu kvalitete momčadi. Čak i tada treba puno vremena, postoje klubovi koji su uložili mnogo više od nas, a nisu uspjeli, zaključio je Pioli.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.