Stefano Pioli: Momčad ima puno potencijala, moramo pokušati osvojiti Europsku ligu

Četvrtak, 14. prosinca 2023. 10:57 Napisao/la  SC
Stefano Pioli
Stefano Pioli

Milan je ostao u Europi u tzv. skupini smrti pobjedom u Newcastleu u zadnjem kolu.

Za nekoć najbolji klub na svijetu igrati Europsku ligu sigurno nije uspjeh:

- Pomiješani su osjećaji, svakako je razočaravajući izlazak iz Lige prvaka, posebno s obzirom na to koliko smo dobro prošli prošle sezone. Znali smo da je ova grupa vrlo teška. Zaslužili smo više, nismo znali iskoristiti prilike u ostalim utakmicama, a protiv Newcastlea smo to uspjeli. Nije nas prestrašio protivnik koji je igrao nevjerojatnim intenzitetom. Ne mislim da smo odigrali loše prvo poluvrijeme, Newcastle je imao nevjerojatan intenzitet i isprovocirao naše pogreške. Oni su kod kuće izgubili samo dva puta ove sezone, od Borussije Dortmund i Liverpoola, dok mi u Engleskoj nismo pobijedili dugi niz godina, kazao je Stefano Pioli.

- Pobjeda u Newcastleu trebao bi nam dati samopouzdanje za dalje. Jako mi je žao što momčad trenutno ne iskorištava svoj potencijal u Europi i Serie A, to je ono na čemu moram raditi i pokušati to promijeniti. Ova momčad ima puno potencijala, moramo pokušati osvojiti Europsku ligu, poručio je trener Milana.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.