Mario Mandžukić: Spreman sam za izazov, Zlatan i ja imamo utakmica u nogama

Četvrtak, 21. siječnja 2021. 17:48 Napisao/la  SC

Važno je suparniku utjerati strah,  onda zaštiti suigrače i za kraj se boriti. Baš onako kako se to uvijek radi u velikim momčadima, kaže hrvatski napadač

Mario Mandžukić
Mario Mandžukić Foto: AC Milan

Mario Mandžukić prvi je put stao pred novinare kao novi igrač Milana.

Godinu dana nakon što je otišao iz Juventusa Mario Mandžukić se vratio u Serie A, katarski Al-Duhail zamijenio je s momčadi koja se bori za Scudetto.

- Spreman sam za ovaj izazov, važno mi je da čim prije budem spreman zaigrati za momčad. Sretan sam što sam u Milanu, odlična je atmosfera, lijepo je biti dio ove momčadi, rekao je Mario Mandžukić na svojoj prvoj press konferenciji.

Milan je vodeća momčad Serie A nakon 18 odigranih kola, a bivši član Juventusa impresioniran je mladom ekipom Stefana Piolija.

- Pogledao sam nekoliko utakmica Milana ove sezone i mlada su momčad, ali mi se sviđa njihov duh. Bez obzira što ima puno mladih igrača momčad je jako borbena. I vjerujem da mogu puno pridonijeti, bez obzira što ću biti okružen mladim ljudima ja sam profesionalac, svoj posao uvijek želim raditi na najbolji mogući način.

Od Maria Mandžukića očekuje se da zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem u Milanu napravi razliku.

- Zlatan i ja imamo puno utakmica u nogama, mi smo stručnjaci za ovakve stvari. Važno je suparniku utjerati strah,  onda zaštiti suigrače i za kraj se boriti. Baš onako kako se to uvijek radi u velikim momčadima.

Naravno, Juventus je bio nezaobilazna tema.

- Prije i nakon utakmice mi smo prijatelji. Za vrijeme utakmice oni su rivali kao i svaki drugi. U dobrim sam odnosima s navijačima Juventusa, uvijek sam ih poštovao zbog  načina na koji su me podržavali. No, nadam se da će se navijači vratiti na stadion čim prije i dati nam dodatnu podršku. Ne želim previše pričati o prošlosti, želim se samo fokusirati na sadašnjost.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.