×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Šokantan poraz Milana, Juventus slavio u Palermu i preuzeo vrh Serie A

Subota, 07. travnja 2012. 17:08 Napisao/la 

Fiorentina je sasvim nenadano odnijela tri boda sa San Sira, svladavši Milan s 2:1, Juventus je pobjedom u Palermu (2:0) preuzeo vodeću poziciju

Juventus je opet vodeća momčad Serie A! Iako je gostovanje u Palermu za svaku talijansku momčad neugodno, Juve je potvrdio sjajnu formu svladavši domaćina sa 2:0. "Stara dama" je u posljednjih šest kola bez poraza, imaju četiri pobjede i dva remija, dobili su strahovito na samopouzdanju, a sada kada su opet prvi, vjerojatno će se dodatno "napuhati".

Momčad Antonia Contea je na Siciliji dohvatila tri boda zahvaljujući pogocima Bonuccija, koji je nakon ubačaja Pirla iz kornera zabio za 0:1 te Quagliarelle, koji je zaključao utakmicu pogodivši za 0:2. Domaćin jednostavno protiv goropadnih Torineza nije imao šansi. Igor Budan je za Palermo igrao od 62. minute, ali nije uspio napraviti ništa vrijedno spomena.


Šok na San Siru! Milan je, nakon ispadanja iz Lige prvaka od Barcelone svojim navijačima priuštio novo ogromno razočaranje. "Rossoneri" su poraženi od "davljenika" Fiorentine, koja se nalazi samo jedno mjesto iznad zone ispadanja, ali je opet uspjela odnijeti tri boda iz Milana.

"Viole" su u posljednjih pet kola do subotnje utakmice imale tri poraza i dva mršava remija, stoga im nitko nije davao prevelike šanse. Pogotovo nakon što je Zlatan Ibrahimović u 31. minuti realizirao jedanaesterac za 1:0. Ipak, već na startu drugog dijela je sjajni crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić poravnao rezultat, a onda je Amauri u 89. minuti srušio Milan na koljena. Ako Juventus (igra u 18.30) svlada u Palermu, preskočit će Milan i zauzeti prvu poziciju u Serie A.

Antonio Cassano vratio se na travnjak nakon što je propustio 28 utakmica Serie A. Cassano je operirao srce, nakon što mu je pozlilo na povratku iz Rima, gdje je Milan igrao protiv Rome 29. listopada prošle godine. Protiv Fiorentine je odigrao posljednjih šest minuta, ušavši u igru umjesto Zambrotte. San Siro je Cassana, naravno, pozdravio ovacijama, ali ni to nije pomoglo "rossonerima"...

Inter je s novim trenerom Stramaccionijem kod Cagliarija osvojio bod. Dva puta su "nerazzurri" gubili, dva puta stizali prednost domaćina. Zanimljivo, oba puta su unutar tri minute anulirali vodstvo domaćina. Prvo je Milito u 6. minuti izjednačio na 1:1, nakon vodstva Cagliarija već u 5. minuti. Onda je domaćin poveo u 61. minuti preko Pinille, ali je Cambiasso na asistenciju Forlana postavio konačnih 2:2. Marko Livaja ovoga puta nije bio ni na klupi Intera.

Seriju nevjerojatnih oscilacija nastavlja i Roma, s kojom čovjek doista nikada ne može biti siguran što će prezentirati na travnjaku. Subotnje poslijepodne je za "Vučicu" donijelo potop u Lecceu, koji se grčevito bori za ostanak u Serie A. Domaćin je vodio s nevjerojatnih 4:0, ali su Bojan i Lamela u posljednje dvije minute ipak uspjeli ublažiti poraz Rimljana.

Chievo je u "derbiju središnjeg dijela ljestvice" svladao Cataniju sa 3:2, potvrdivši dobru formu trećom pobjedom u nizu. Novara i Genoa su odigrali 1:1, bod će svakako više značiti gostima, jer su domaćini već počeli pakirati stvari za Serie B. Tamo će i Cesena, koja je s Bolognom odigrala 0:0. Udinese je na svom Friuliju uvjerljivo svladao Parmu, a zanimljivo je kako je Asamoah zabio dva gola u sudačkim nadoknadama oba poluvremena. Atalanta je nastavila crnu seriju (treći poraz u nizu), porazom od Siene u Bergamu. Gostima je ovo pak treća pobjeda u nizu.

Dvoboj koji bi mogao presuditi trećeg talijanskog putnika u Ligu prvaka iduće sezone igrao se na rimskom Olimpicu. Lazio je na kraju produbio krizu Napolija, koji nije ni sjena momčadi koja je prije samo mjesec dana oduševljavala Italiju i Europu.

Domaćini su vodili 2:0, tanašnu nadu Napolitancima vratio je Makedonac Goran Pandev, ali je Ledesma devet minuta prije kraja donio konaćnu radost za Lazio. Ovom pobjedom je Lazio čvrsto dohvatio treću poziciju, dok Napoli sve više gubi korak. Ako se nešto radikalno na promijeni, o ulaznici za Ligu prvaka odlučivat će Lazio i Udinese.

SERIE A, 31. kolo: Cagliari - Inter 2:2 (Astori 5, Pinnila 61/ Milito 6, Cambiasso 64), Lecce - Roma 4:2 (Muriel 22, Di Michele 44, Muriel 49, Di Michele 56 (11m)/Bojan 88, Lamela 90), Milan - Fiorentina 1:2 (Ibrahimović 31 (11m)/Jovetić 47, Amauri 89), Chievo - Catania 3:2 (Bradley 6, Pellissier 20 (11m), Paloschi 51/Andreolli 32 (ag), Almiron 85), Novara - Genoa 1:1 (Mascara 68/Palacio 7), Cesena - Bologna 0:0, Udinese - Parma 3:1(Asamoah 45+1, Di Natale 56, Asamoah 90+2/Lucarelli 85), Atalanta - Siena 1:2 (Schelotto 9/Larrondo 13 (11m), Destro 90),Palermo - Juventus 0:2 (Bonucci 56, Quagliarella 69), Lazio - Napoli 3:1 (Candreva 9, Mauri 68, Ledesma 81 (11m)/Pandev 34)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.